Recipes

More

Resha Haleem Recipe SooperChef

Resha Haleem Recipe SooperChef

  • PREP TIME
    60
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    8

Try out this Resha Haleem this weekend and surprise everyone with your cooking skills. This meal is perfect for any occasion. Make this Resha Wala Haleem and let us know your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Boiled Lentils
Ingredients for Garam Masala
Ingredients for Beef

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot add water, soaked, wheat grains, moong daal, chickpeas, red lentils, rice, mash daal, and turmeric. Bring it to a boil and cook it until it’s fully done. Now blend it well.

2 .
In a grinder add cumin seed, black pepper, green cardamom, nutmeg, cinnamon sticks, and cloves. Grind them into a fine powder.

3 .
In a pan add oil, beef, and ginger garlic paste and cook it for a minute. Now add cumin seeds, red chili flakes, red chili powder, cumin powder, coriander powder, turmeric, and salt. Now cook it for 1-2 mins.Now add yogurt and cook it for 4-5 mins. Then add 4 cups of water and cook it for 30 mins or until it’s fully done.

4 .
Now separate the beef stock and shred the beef.

5 .
Now in blended daal mixture add shredded beef, beef stock, and grinded garam masala and mix it well with a wooden masher at least for 1 hour.

6 .
Your Resha Haleem is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
دال ابالنے کے لئے ایک برتن میں پانی، بھیگوئی ہوئی گندم کے دانے، مونگ کی دال، چنے، لال دال، چاول، ماش کی دال، اور ہلدی ڈال کر اسے ابال کر پکا لیں اور اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔

2 .
گرم مصالحہ بنانے کے لئے گرائنڈر میں زیرہ، کالی مرچ، ہری الائچی، جائفل، دار چینی کیسٹکس اور لونگ ڈال کر باریک پیس لیں۔

3 .
ریشے دار حلیم بنانے کے لئے ایک پین میں تیل،گرم کر کے اس میں گائے کا گوشت اور ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔ اب اس میں زیرہ، لال مرچ، لال مرچ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، ہلدی اور نمک ملا دیں اور مزید ایک سے دو منٹ تک پکائیں۔اب اس میں دہی ڈال کر چار سے پانچ منٹ تک پکائیں پھراس میں چار کپ پانی ڈال کر تیس منٹ یاں پوری طرح پک جانے تک پکائیں۔

4 .
پھر بیف اسٹاک کو الگ کریں اوربیف کو شریڈ کر لیں۔

5 .
اب بلینڈ کی ہوئی دال کے مکسچر میں بیف، بیف سٹاک، اور گرائنڈ کیا ہواگرم مصالحہ ڈال اور اسے لکڑی کے گھوٹنے سے کم از کم 1 گھنٹے کے لیے اچھی طرح گھوٹ لیں۔

6 .
ریشا حلیم تیار ہے۔

Recipe Tips