Pound cake the perfect recipe to accompany you in tea time. Add a fizz in your regular tea cake by making this pound cake this time. Moist and perfect in taste. Give try to this pound cake recipe and share your feedback with us. ...
Read More
Pound cake the perfect recipe to accompany you in tea time. Add a fizz in your regular tea cake by making this pound cake this time. Moist and perfect in taste. Give try to this pound cake recipe and share your feedback with us.
Less Content
  • Pound Cake Recipe:
  • Ingredients for 7up Pound Cake:
  • Unsalted Butter 1 cup
  • Sugar 3 cup
  • Egg 5
  • Vanilla essence 1 tsp
  • Lemon juice 1 tsp
  • Flour 3 cups
  • Salt 1/2 tsp
  • 7up soda 3/4 cup
  • Baking powder 1 tsp
  • Ingredients for Sugar Glaze:
  • Sugar 1 & 1/4 cup
  • Unsalted butter 3 tbsp
  • Hot mille 3 tbsp
  • Lemons extract 1/4 tsp
  • Directions:
  • In a bowl add sugar and egg and heat up for about 4 to 5 minutes until its colour change.
  • Then add butter, vanilla essence, lemon juice and heat for about 2 minutes until it dissolved properly.
  • Now add half quantity of flour, salt, baking powder and half quantity of 7up soda then heat until combined.
  • Now add the other half part of flour and remaining half part of 7up and heat it until the mixture is dissolved properly.
  • Now grease the pan and divide the mixture into 2 portions.
  • Pour into two different pan and bake for 25 to 30 minutes at 180 temperature.
  • Directions for Sugar Glaze:
  • To make sugar glaze firstly in a bowl add sugar, unsalted butter, hot milk and lemon extract.
  • Mix them well until foamy. Your sugar glaze is ready. Your glaze is ready to pour on cake.
  • Preparation time: 10-15 minutes
  • Cooking time: 35-40 minutes
  • Serving: 5-6 persons

پاؤنڈ کیک ریسپی
پاؤنڈ کیک بنانے کے اجزاء:
مکھن 1کپ
چینی 3کپ
انڈے 5عدد
ونیلا ایسنز 1چائے کا چمچ
لیموں کا رس 1چائے کا چمچ
میدہ 3کپ
نمک آدھا چائے کا چمچ
سیون اپ سوڈا 3چوتھائی کپ
بیکنگ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
شوگر گلیز:
چینی 1اور 1چوتھائی کپ
مکھن 3کھانے کے چمچ
ہاٹ مائل 3کھانے کے چمچ
لیموں کا رس 1چوتھائی چائے کا چمچ
ترکیب:
ایک باؤل میں چینی اور انڈے ڈال کر چار سے پانچ منٹ گرم کریں۔
اب اس میں مکھن، ونیلا ایسنز اور لیموں کا رس ڈال کر دو منٹ اچھی طرح حل ہونے دیں۔
پھر ڈیڑھ کپ میدہ، نمک، بیکنگ پاؤڈر اور آدھا سوڈا ڈال کر اچھی طرح مکس ہونے دیں۔
اب پھر ڈیڑھ کپ میدہ اور آدھا سوڈا دوبارہ اچھی طرح مکس ہونے دیں۔
پھر ایک پین کو گریس کریں اور مکسچر کو دو حصوں میں تقسیم کر دیں۔
اب ان دونوں مکسچر کو الگ الگ پین میں ڈال دیں اور ایک سو اسی کے ٹمپریچر پر پچیس سے تیس منٹ پکائیں۔
شوگر گلیز ترکیب:
ایک باؤل میں چینی، مکھن، گرم دودھ اور لیموں کا رس ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں، شوگر گلیز تیار ہے۔
تیاری کا وقت: 10-15منٹ
پکانے کا وقت: 35-40منٹ
افراد: 5-6

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *