Recipes

More

Pound Cake Recipe

Pound Cake Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    5

Research Content

Pound cake the perfect recipe to accompany you in tea time. Add a fizz in your regular tea cake by making this pound cake this time. Moist and perfect in taste. Give try to this pound cake recipe and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add sugar and egg and heat up for about 4 to 5 minutes until its colour change.Then add butter, vanilla essence, lemon juice and heat for about 2 minutes until it dissolved properly.

2 .
Now add half quantity of flour, salt, baking powder and half quantity of 7up soda then heat until combined.

3 .
Now add the other half part of flour and remaining half part of 7up and heat it until the mixture is dissolved properly.

4 .
Now grease the pan and divide the mixture into 2 portions.Pour into two different pan and bake for 25 to 30 minutes at 180 temperature.

5 .
To make sugar glaze firstly in a bowl add sugar, unsalted butter, hot milk and lemon extract. Mix them well until foamy. Your sugar glaze is ready. Your glaze is ready to pour on cake.

6 .
Your Pound Cake is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں چینی اور انڈے ڈال کر چار سے پانچ منٹ گرم کریں۔اب اس میں مکھن، ونیلا ایسنز اور لیموں کا رس ڈال کر دو منٹ اچھی طرح حل ہونے دیں۔

2 .
پھر ڈیڑھ کپ میدہ، نمک، بیکنگ پاؤڈر اور آدھا سوڈا ڈال کر اچھی طرح مکس ہونے دیں۔

3 .
اب پھر ڈیڑھ کپ میدہ اور آدھا سوڈا دوبارہ اچھی طرح مکس ہونے دیں۔

4 .
پھر ایک پین کو گریس کریں اور مکسچر کو دو حصوں میں تقسیم کر دیں۔اب ان دونوں مکسچر کو الگ الگ پین میں ڈال دیں اور ایک سو اسی کے ٹمپریچر پر پچیس سے تیس منٹ پکائیں۔

5 .
ایک باؤل میں چینی، مکھن، گرم دودھ اور لیموں کا رس ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں، شوگر گلیز تیار ہے۔

6 .
مزیدار پاؤنڈ کیک ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips