Recipes

More

Potato Curl Rolls Recipe (Iftar Recipe)

Potato Curl Rolls Recipe (Iftar Recipe)

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Bring a unique variation to your regular potato rolls recipe by making these delicious Potato Curl Rolls. These crunchy and scrumptious Potato Rolls will make your mouth water for more. Try out these Potato Curl Rolls and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, semolina, salt, oil and mix well. Add water and knead a smooth dough. Rest for 15-20 minutes.

2 .
In a bowl add boiled potatoes and mash them. Now add onion, carrot, peas, green chilies, salt, gram flour, semolina, red chili powder, red chili flakes and mix well until your mixture is combined properly.

3 .
Now with the help of hands make small balls of the mixture and shape into sticks. Set aside.

4 .
Take the dough, cut it into 4 equal parts. Take one part, make a ball and roll down with rolling pin into thin sheet.

5 .
Cut the uneven edges making it rectangular sheet and then cut the sheet into strips. Now take the potato mixture and place it on single strip, roll it into swirl shape and then coat in egg mixture.

6 .
Heat oil in a pan and deep fry until light golden in color. Take off the flame.

7 .
Tasty Potato Curl Rolls are ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، سوجی، نمک اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور پندرہ سے بیس منٹ کے لئے رکھ دیں۔

2 .
پٹاٹو مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤ ل میں ابلے ہوئے آلو ڈال کر میش کر لیں اور پھر اس میں پیاز، گاجریں، مٹر، سبز مرچیں، نمک، بیسن، سوجی، لال مرچ پاؤڈر اور کٹی لال مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

3 .
اب ہاتھوں سے اس مکسچر کی بالز بنا لیں اور اسٹکس کی شکل دے دیں۔

4 .
اسمبلنگ کے لئے ڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ لیں اور پیڑے بنا کر بیلنے سے بیل لیں۔

5 .
اب اس کے کنارے کاٹ کر مستطیل شیٹ بنا لیں اور پھراس شیٹ کوسٹرِپس میں کاٹ لیں۔اب ایک سٹرپ پر پٹاٹو مکسچر رکھیں اور سپائرل شکل میں رول کر کے ایگ مکسچر میں کوٹ کر لیں۔

6 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے لائٹ گولڈن ہونے تک فرائی کر لیں۔

7 .
مزیدار پٹاٹو کرل رولز تیار ہیں۔

Recipe Tips