Recipes

More

Parda Pulao Recipe

Parda Pulao Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    4

Unique and full of flavors Parda Pulao made with Guard Rice is a must try recipe. A delightful treat for all the pulao lovers. Try this scrumptious Parda Pulao Recipe and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, salt, oil, sugar, yeast and yogurt and mix well. Add warm milk and knead a smooth dough. Grease with oil and cover with cling for 30 minutes near a warm place or until double in size.

2 .
In a bowl add Guard Basmati Rice, water and soak as per instructions on the pack.

3 .
Now, heat oil in a pot and sauté onion until slightly golden brown. Add green chilies, cumin seeds, curry leaves, dry coriander and cook for a minute.

4 .
Add ginger garlic paste and cook for another 2-3 minutes. Now add chicken and cook until color changes and chicken start to get light golden brown.

5 .
Add salt, red chili flakes, coriander powder and cook for 3-4 minutes. Add 1/2 cup water and cook for 3-4 minutes. Now add yogurt and cook until oil separates.

6 .
Now add 4 cups water, bring it boil. Add rice and let it simmer until water is reduced below the rice level.

7 .
Add mint leaves and cover with lid and steam on low flame for 10-15 minutes. Now take off flame and your Chicken Pulao is ready.

8 .
Take the dough and roll it down into large round disc like shape. Place the dough in a bowl, covering the sides of the bowl.Fill in the prepared chicken pulao and seal the top with the rest of the dough hanging outside the bowl. Brush milk if needed to bind the dough together.

9 .
Flip onto a baking tray, brush some milk and sprinkle nigella seeds on top. Bake in a pre-heated oven at 180 degrees for 20-30 minutes or until the outside of dough is brown and crispy.

10 .
Take out of the oven, cut the dough from top and serve hot.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، نمک، چینی، خمیر اور دہی ڈال کر اچھی طر ح مکس کر لیں۔اب اس میں گرم دددھ ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور کلنگ سے ڈھک کر تیس منٹ رکھ دیں۔

2 .
چکن پلاؤ بنانے کے لئے پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق باسمتی رائس بھگو دیں۔

3 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے پیاز گولڈن براؤن ہونے تک پکا لیں۔پھر اس میں سبز مرچیں، ذیرہ، کڑی پتے اور سوکھا دھنیا ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

4 .
پھر اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔اب اس میں چکن ڈال کر رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں نمک، کٹی لال مرچیں اور دھنیا پاؤڈرڈال کرتین سے چار منٹ پکائیں۔پھر اس میں آدھا کپ پانی ڈال کر مزید تین سے چار منٹ پکائیں۔اب اس میں دہی ڈال کر آئل علیحدہ ہونے تک پکائیں۔

6 .
پھر اس میں چار کپ پانی ڈال کر ابلنے دیں۔ اب اس میں چاول ڈال کر پانی چاولوں سے کم ہونے تک دم پر رکھیں۔

7 .
اب پودینے کے پتے رکھ کر ڈھکن سے ڈھک دیں اور ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ سٹیم ہونے دیں۔چولہا بند کر دیں چکن پلاؤ تیار ہے۔

8 .
اسمبلنگ کے لئے ڈو کو لمبی روٹی کی شکل میں بیل لیں اور باؤل میں برابر پھیلا کر اس میں چکن پلاؤ ڈالیں اور برش سے دودھ لگا کر کنارے بند کر دیں۔

9 .
اب اس کو بیکنگ ٹرے میں رکھ کر برش سے دودھ لگائیں اور کلونجی چھڑک دیں۔پہلے سے گرم اوون میں ایک سو اسی کے درجہ حرارت پر بیس سے تیس منٹ بیک کر لیں۔

10 .
اوون سے نکال کر ڈو کو اوپر سے کاٹ دیں اور گرم گرم سرو کریں۔

Recipe Tips