Recipes

More

Palak Gosht Recipe by SooperChef

Palak Gosht Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    50
  • SERVING
    4

Unlock the secrets to a luscious Palak Gosht curry that's as wholesome as it is delicious. Cook with us this delicious and aromatic Palak Gosht at home and share your feedback in comments.

 Ingredients

Ingredients for Blanched Palak
Ingredients for Palak Puree
Ingredients for Palak Gosht
Ingredients for Rice

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water and add palak and methi. Boil for 5-6 minutes and transfer it into ice water for 2 seconds.

2 .
Add blanched palak in blender and blend it well to make a smooth puree. Set aside.

3 .
In a pot heat oil and palak puree. Cook for 5 mins. Now add milk and cook for another 5 mins or until thickens. Set aside.

4 .
In a pan heat oil add black peppercorns, cloves and black cardamom. Cook for a minute.Add onion cook until translucent now.

5 .
Now add mutton and cook until meat changes color. Add tomatoes and ginger garlic paste cook until tomato gets soft.

6 .
Now add red chili powder, red chili flakes, coriander powder, cumin powder, salt cook for 2-3 minutes.

7 .
Add water cover and cook until meat is fully done.

8 .
Now add yogurt and cook until oil separates. Add prepared palak puree cook for 10-15 minuts and add garam masala at last. Give it a good mix. Your Palak Gosht is ready. Set aside.

9 .
In a pot heat oil and add cumin seeds, black pepper, cinnamon sticks and cook for a minute.

10 .
Add water and salt and when it starts boiling, add soaked rice.

11 .
Boil until 80% water dries out. Add food color and cover and steam over low flame for 10-15 minutes or until rice is fully done.

12 .
Your Rice is ready. Serve it with Palak Gosht and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پالک کوبلینچڈ کرنے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں پالک اور میتھی ڈال کر پانچ سے چھمنٹ تک ابال کر اسے دو سیکنڈکے لئے برف کے پانی میں ڈال دیں۔

2 .
اب اسے بلینڈر ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کریں اور پیوری بنا لیں.

3 .
پالک کی پیوری بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل اور پالک پیوری ڈال کر پانچمنٹ تک پکائیں پھر دودھ ڈال کر مزید پانچمنٹ یا گاڑھا ہونے تک پکائیں۔

4 .
پالک گوشت بنانے کے لئیایک پین میں کھانے کا تیل گرم کریں کالی مرچ، لونگ اور کالی الائچی ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں پھرپیاز ڈال کراس کا رنگ ہلکہ ہونے تک پکائیں۔

5 .
اب مٹن ڈال کر گوشت کا رنگبدلنے تک پکائیں پھر اس میں ٹماٹر اور ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر ٹماٹر نرم ہونے تک پکائیں۔

6 .
پھر اس میں لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، دھنیا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈراورنمک ڈال کردو سے تینمنٹ تک پکائیں۔

7 .
اب اس میں پانی ڈال کرڈھکن سے ڈھک کرگوشت گلنے تک پکائیں۔

8 .
پھر اس میں دہی ڈال کرکھانے کا تیل الگ ہونے تک پکائیں پھرتیار پالک کی پیوری ڈال کر دس سے پندرہ منٹ تک پکائیں پھر گرم مصالحہ ڈال کر اسے اچھی طرح مکس کریں۔ پالک گوشت تیار ہے۔

9 .
چاول بنانے کے لئیایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کریں اور اس میں زیرہ، کالی مرچ اوردار چینی سٹکس ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

10 .
اب اس میں پانی اور نمک ڈال کرابالیں پھر اس میں بھیگے ہوئے چاول ڈال دیں۔

11 .
پھر اسی فیصد پانی خشک ہونے تک ابال لیں اورکھانے کا رنگ ڈال کر اسے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے پندرہمنٹ تک یا چاول پکنے تک بھاپ دیں۔

12 .
چاول تیار ہیں۔ پالک گوشت کے ساتھسرو کریں۔

Recipe Tips