Recipes

More

Mutton Malai Handi Recipe by SooperChef | Bakra Eid Recipes

Mutton Malai Handi Recipe by SooperChef | Bakra Eid Recipes

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    4

Mutton Malai Handi is one wholesome meal perfect for Bakra Eid Dawat. This delicious juicy Malai Handi will melt in your mouth like anything. Try out this Mutton Malai Handi this Eid-ul-Adha and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Mutton Malai Handi

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a preheated pot add oil, onion and cook until translucent. Then add green chilies, ginger garlic paste, cumin seeds and saute for a minute.

2 .
Now add mutton and cook until it changes its color. Now add red chili powder, salt, cumin powder, coriander powder and red chili flakes. Mix it well.

3 .
Now add tomato puree and cook for 3-4 mins. Add hot water and cover and cook for 20-25 mins or meat is fully cooked.

4 .
Then add NESTLÉ MILKPAK Yogurt and cook it for 4-5 mins or until the oil is separated.

5 .
Now add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream and cook for 2 mins.

6 .
Now garnish it with green coriander, green chilies, NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream.Your Mutton Malai Handi is ready. Serve with naan or roti and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
مٹن ملائی ہانڈی بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کر کے پیاز ڈالیں اور رنگ ہلکا ہونے تک پکائیں۔ پھر اس میں ہری مرچ، ادرک لہسن کا پیسٹ اور زیرہ ڈال کر ایک منٹ کے لیے بھونیں۔

2 .
اب اس میں مٹن ڈال کر اس وقت تک پکائیں جب تک کہ اس کا رنگ نہ بدل جائے پھر اس میں لال مرچ پاؤڈر، نمک، زیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر اور کُٹی لال مرچیں ڈال کرا چھی طرح مکس کریں۔

3 .
اب اس میں ٹماٹرکی پیوری ڈال کر تین سے چار منٹ تک پکائیں پھر اس میں گرم پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر بیس سے پچیس منٹ یاں گوشت پوری طرح گلنے تک پکائیں جائے۔

4 .
پھر اس میں نیسلے ملک پیک دہی ڈال کر چار سے پانچمنٹ یاں تیل الگ ہوجانے تک پکائیں۔

5 .
اب نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر اسے دو منٹ تک پکائیں۔

6 .
اب اسے ہرادھنیا، ہری مرچ اور نیسلے ملک پیک ڈیری کریم سے گارنش کریں۔مٹن ملائی ہانڈی تیار ہے اسے نان یا روٹی کے ساتھ پیش کریں۔

Recipe Tips