Mutton Makhni Karahi Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    3
  • VIEWS
    1835

Research Content

Mutton makhni karahi is perfect Bakra Eid lunch recipe which is easy to make. This creamy mutton makhni karahi served with naan is ultimate combo. Give this karahi recipe a try and let us know how it turned out for you.


Ingridients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

Step 1
In a pan heat oil add onion and cook until translucent for 2 to 3 minutes.

Step 2
2.Add mutton and cook for 5 to 6 minutes on high flame. Add water as required.

Step 3
Now add salt, ginger garlic paste, turmeric, red chili powder, coriander, green chilies, black pepper, cumin and mix well.

Step 4
Cover the lid, turn the flame to medium low and cook for 10 to 15 minutes.

Step 5
Then add tomato puree, cashew nut powder, garam masala powder and mix well.

Step 6
Again cover the lid and cook for 10 to 15 minutes on medium low flame.

Step 7
Lastly add yogurt and cook for 4 to 5 minutes. When oil starts appearing add cream, kasuri meethi and cook for 2 minutes more.

Step 8
Top it with butter, green chilies, coriander and ginger.

Step 9
Tasty Mutton Makhni Karahi is ready.


اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

Step 1
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈالیں اور دو سے تین منٹ بھون لیں۔

Step 2
اب اس میں مٹن ڈال کر پانچ منٹ تیز آنچ پر پکائیں اورحسبِ ضرورت پانی ڈالیں۔

Step 3
پھر اس میں نمک، ادرک لہسن پیسٹ، ہلدی، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا، سبز مرچیں، کالی مرچیں اور ذیرہ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

Step 4
اب ڈھکن سے ڈھک کر درمیانی ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ پکائیں۔

Step 5
پھر اس میں پسے ہوئے ٹماٹر، کاجو پاؤڈراور گرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

Step 6
اب پھر ڈھکن سے ڈھک کر درمیانی ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ پکائیں۔

Step 7
پھر آخر میں اس میں دہی ڈالیں اور چار سے پانچ منٹ پکائیں جب اس پر آئل آنا شروع ہوجائے تو اس میں کریم اور قصوری میتھی ڈال کر دو منٹ پکائیں۔

Step 8
اب اس پر مکھن، سبز مرچیں، دھنیا اور ادرک ڈالیں، مزیدار ہانڈی تیار ہے۔

Step 9
مزیدار مٹن مکھنی کڑاہی تیار ہے۔

LEAVE A REVIEW