Recipes

More

Molten Lava Cake Recipe

Molten Lava Cake Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    10
  • SERVING
    4

Molten Lava Cake made from Candyland Compound Cooking Chocolate is very easy to make and truly a treat for all sweet lovers. This mouth-watering cake will melt in your mouth and sooth your sweet tooth. Try this yummilicious Molten Lava Cake Recipe and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Measure all ingredients separately. Take Candyland Compound Cooking Chocolate, cut and melt it on boiling water.

2 .
Now add, melted butter into chocolate and fold them until fully mixed.

3 .
In another bowl mix flour, icing sugar and cocoa powder together.

4 .
Now take another bowl and beat eggs in it.

5 .
Add all dry ingredients and vanilla essence in egg mixture. Beat until smooth in texture.

6 .
Now, Grease ramekins with butter, dust with flour and cocoa powder and chill for 5 mins.

7 .
Pour the batter in ramekins and bake for 10-13 mins at 200°C.

8 .
Sprinkle icing sugar on top and serve with berries. Your molten lava cake is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک برتن میں پانی ڈال کر ابلنے دیں اور اس میں چوکلیٹ کاٹ کر پگھلنے دیں۔

2 .
اب اس میں پگھلا ہوا مکھن ڈالیں اور اچھی طرح مکس کرلیں۔

3 .
پھر ایک دوسرے باؤل میدہ، آئسنگ شوگر اور کوکوا پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

4 .
اب ایک دوسرے باؤل میں انڈے ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔

5 .
پھر پھینٹے ہوئے انڈوں میں خشک میوہ جات اور ونیلا ایسنس ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔

6 .
اب ایک مولڈ کو مکھن سے گریس کر لیں اور اس پر میدہ، کوکوا پاؤڈر چھڑک کر پانچ منٹ ٹھنڈا ہونے دیں۔

7 .
پھر اس مولڈ میں تیار کیا ہوا بیٹر ڈالیں اوردو سو کے ٹمپریچر پر دس سے تیرہ منٹ بیک کر لیں۔

8 .
اب اس پر آئسنگ شوگر چھڑک کر رس بھری کے ساتھ سرو کریں۔مولٹن لاوا کیک تیار ہے۔

Recipe Tips