Recipes

More

Matar Qeema Recipe

Matar Qeema Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Research Content

Thinking what to have in lunch today? Give this matar keema recipe a go which is easy to cook and delicious in taste. Serve with roti or rice and enjoy every bite of this classic matar keema recipe and don’t forget to share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat oil, add garlic and sauté it for 1 to 2 minutes. Add onion and cook until translucent. Then add tomatoes, salt, red chili powder, turmeric, red chili flakes, black pepper and cook for 3 to 4 minutes or until tomatoes are soft.

2 .
Now add mince, two cups of water, mix it well then cook on low flame for 8 to 10 minutes.

3 .
Add peas, cumin powder, coriander powder, garam masala powder and cook for 5 to 6 minutes on medium low flame. Lastly add 1 cup of water again and cook for 4 to 5 minutes or until water dries out.

4 .
Garnish it with green chilies, coriander and serve tasty matar keema with roti.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز ایک سے دو منٹ بھون لیں۔اب اس میں پیاز ڈال کر تھوڑا بھون لیں۔پھر اس میں ٹماٹر، نمک، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی، کٹی لال مرچیں اور کالی مرچ ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔

2 .
اب ا س میں قیمہ اور دو کپ پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے تیز آنچ پر آٹھ سے دس منٹ پکائیں۔

3 .
پھر اس میں مٹر، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر اور گرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر درمیانی ہلکی آنچ پر پانچ سے چھ منٹ پکائیں۔اب آخر میں پھر ایک کپ پانی ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔

4 .
مزیدار مٹر قیمہ تیار ہے، سبز مرچوں اور دھنیے سے گارنش کرکے روٹی کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips