Recipes

More

Malai Gola Kabab Gravy Recipe by SooperChef

Malai Gola Kabab Gravy Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    3

Indulge in the velvety symphony of flavors with our Malai Gola Kabab Gravy recipe. Succulent kababs bathed in a luxurious creamy concoction create a culinary masterpiece that tantalizes your taste buds. Experience the perfect blend of tenderness and richness, a feast that captures the essence of gourmet dining. Elevate your home cooking with this exquisite delight and savor a moment of sheer gastronomic delight.

 Ingredients

Ingredients for Gola Kabab Preparation
Ingredients for Gola Kabab Gravy

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a chopper add chicken mince, onion cubes, ginger pods, garlic cloves, green chilies, green coriander, red chili powder, coriander powder, salt, black pepper crushed, cumin powder and chop them well. set aside.

2 .
Take the prepared mince and make gola kabab shapes from it with the help of skewers.

3 .
In a pan heat oil and add prepared gola kabab. Fry until they are 90% done. set aside.

4 .
In a pan heat oil and add onion, green chilies, ginger pods, garlic cloves, and cashew nuts and cook for a minute.

5 .
Transfer them to a blender and add blend them to a puree. Set aside.

6 .
In a pot heat oil and add prepared puree. Cook for a minute.Now add coriander powder, black pepper crushed, cumin powder, salt and mix it well.

7 .
Add NESTLÉ MILKPAK Yogurt and mix it well.

8 .
Add prepared gola kabab and give them a good mix.

9 .
Add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream and cook for 1-2 minutes.

10 .
Your Gola Kabab Malai Gravy is ready garnish it with green chilies, ginger.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
گولا کباب بنانے کے لئے ایک چوپرمیں چکن کا قیمہ، پیاز، ادرک، لہسن کے جوئے، ہری مرچ، ہری دھنیا، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، نمک، کالی مرچ پسی ہوئی اورزیرہ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح چوپ کر لیں۔

2 .
اب تیار قیمہ لیں اور اس کو سیخوں کی مدد سے گولا کباب کی شکل دیں۔

3 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں تیارکئے ہوے گولا کباب ڈالیں اور اس وقت تک بھونیں جب تک کہ وہ نوے فیصدتک پک نہ ہوجائیں۔

4 .
پیوری بنانے کے لئےایک پین میں کھانے کا تیل گرم کریں اور اس میں پیاز، ہری مرچ، ادرک، لہسن کے جوے، اور کاجو ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

5 .
اب انہیں بلینڈر میں ڈال کر بلینڈ کر کے پیوری بنا لیں۔

6 .
گولا کباب گریویبنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں تیار پیوری ڈال کرایک منٹ تک پکائیں پھر دھنیا پاؤڈر، کالی مرچ، زیرہ پاؤڈراور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

7 .
اب اس میں نیسلے ملک پیک دہی ڈال کر اسے اچھی طرح مکس کریں۔

8 .
پھرتیار گولا کباب ڈال کرانہیں اچھی طرح مکس کریں۔

9 .
نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کرایک سے دومنٹ تک پکائیں۔

10 .
گولا کباب ملائی گریوی تیار ہے اسے ہری مرچ، ادرک سے گارنش کریں۔

Recipe Tips