Recipes

More

Mac And Cheese Tikka Samosa Recipe

Mac And Cheese Tikka Samosa Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    6

Research Content

Mac and cheese tikka samosa a delightful recipe for Iftar recipes. Give a new notion to your regular samosa by making this mac and cheese tikka samosa. Give this recipe a try this Ramadan and let us know how it turned out for you.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add coriander powder, paprika, turmeric, cardamom powder, cinnamon powder, cumin powder, black pepper, chili powder and salt. Mix well and tikka seasoning is ready.

2 .
Heat oil in a pan, add chicken mince, 2 tablespoon tikka seasoning and cook for 5 to 6 minutes on medium low flame. Set aside.

3 .
In another pan add butter, flour and cook for 1 to 2 minutes. Then add milk and mix it well. Add black pepper, white pepper, salt, garlic powder, mozzarella cheese, cheddar cheese, chicken and cook for 5 to 6 minutes or until sauce is thicken. Then add boiled macaroni, oregano and cook for 4 to 5 minutes. Add coriander and set aside.

4 .
Take samosa patti, add filling and fold it like a samosa.

5 .
Heat oil in a pan and fry samosa until light golden brown.

6 .
Tasty Mac and Cheese Tikka Samosas are ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں دھنیا پاؤڈر، پیپریکا، ہلدی، الائچی پاؤڈر، دار چینی پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، کالی مرچ، چِلی پاؤڈر اور نمک ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں، سیزننگ تیار ہے۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن قیمہ اور دو کھانے کے چمچ سیزننگ ڈال کر پانچ سے چھ منٹ ہلکی آنچ پر پکائیں۔

3 .
پھر ایک دوسرے پین میں مکھن اور میدہ ڈال کر ایک سے دو منٹ پکا کر اس میں دودھ ڈالیں اور اچھی طرح مکس کریں۔اب اس میں کالی مرچ، سفید مرچ، نمک، لہسن پاؤڈر، موزریلا چیز، چیڈر چیز اور چکن ڈال کر پانچ سے چھ منٹ پکائیں۔پھر اس میں ابلی ہوئی میکرونی اور اوریگانو ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔اب اس میں دھنیا ڈال کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
پھر سموسہ پٹی لیں اور اس میں فلنگ بھر کر سموسے کی شکل میں بند کر دیں۔

5 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے سموسوں کو فرائی کر لیں۔

6 .
مزیدار میک اینڈ چیز تکہ سموسہ ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips