Recipes

More

Lahori Chargha Recipe

Lahori Chargha Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    4

Lahori Chargha is one juicy ad scrumptious fried chicken recipe perfect for any occasion. Bring the taste of tradition to your home by making this Lahori Chargha and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Marinade:
Ingredients for Soaked Chicken:
Ingredients for Chargha:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add NESTLÉ MILKPAK yogurt, lemon juice, ginger garlic paste, egg, red food color, red chili flakes, red chili powder, turmeric powder, salt, garam masala powder, coriander powder, cumin powder, green chili paste and mix it well.

2 .
Take whole chicken and place cuts on it.

3 .
In a bowl add water, lemon juice, ginger garlic paste, salt and mix it well. Add whole chicken and soak it well for 10-15 mins. Set aside.

4 .
Wash the soaked chicken and pat dry it. Pour the prepared marinade over this chicken and marinate for 6 hours or overnight. Secure the legs with thread.

5 .
Wrap the marinated chicken in aluminum foil. Now steam the marinated chicken for 20-25 mins.

6 .
Deep fry this steamed chicken for 7-8 minutes.

7 .
Your Lahori Chargha is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
میرینیڈ بنانے کے لئے ایک باؤل میں نیسلیملک پیک دہی، لیموں کا رس، ادرک لہسن کا پیسٹ، انڈا، سرخ کھانے کا رنگ،کٹی لال مرچیں، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، نمک، گرممصالحہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈ راور ہری مرچ پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں۔

2 .
چکن بھگونے کے لئے ثابت چکن لے کر اس پر کٹ لگائیں۔

3 .
اب ایک باؤل پانی، لیموں کا رس، ادرک لہسن کا پیسٹ اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کراس میں ثابت چکن ڈال کر دس سے پندرہ منٹ کے لئے بھگو دیں۔

4 .
چرغہ بنانے کے لئے بھگویا ہوا چکن دھو کر خشک کر لیں۔ اب اس چکن پر تیار میرینیڈ ڈال کر چھ گھنٹے یا رات بھر میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔ ٹانگوں کو دھاگے سیباندھ دیں۔

5 .
میرینیٹ کئے ہوئے چکن کو ایلومینیم فوائل میں لپیٹ کر بیس سے پچیس منٹ سٹیم کر لیں۔

6 .
اب اس چکن کو سات سے آٹھ منٹ تک ڈیپ فرائی کریں۔

7 .
لاہوری چرغہ تیار ہے۔

Recipe Tips