This Koyla Karahi Recipe has best taste and aroma to enjoy your meal. If you love Street Style Karahi then this Koyla Karahi recipe is for you to try out. Make it, enjoy it and share your experience with us. ...
Read More
This Koyla Karahi Recipe has best taste and aroma to enjoy your meal. If you love Street Style Karahi then this Koyla Karahi recipe is for you to try out. Make it, enjoy it and share your experience with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 700g Chicken (karahi cut)
  • 6 Tomatoes (peeled)
  • 1 cup Yogurt
  • Salt to taste
  • 1 & 1/2 tbsp Chili Flakes
  • 1 tsp Coriander seeds (crushed)
  • 1 tsp Cumin seeds (crushed)
  • 1 tsp Black pepper (crushed)
  • 1 tsp Red chili powder
  • 1/2 tsp Turmeric
  • 1 cup Oil
  • 1 tbsp Ginger (chopped)
  • 1 tbsp Garlic (chopped)
  • 1 tbsp Coriander leave (chopped)
  • 4 Green chilies (for garnishing)
  • 1 Coal piece
  • 1 Silver foil (small piece)
  • Directions:
  • In a bowl add chicken, half teaspoon salt, turmeric, red chili powder, yogurt and oil.
  • Marinate it for two hours.
  • In a pan heat oil, add ginger, garlic and cook until light brown.
  • Add chicken, salt, red chili flakes, black pepper, cumin, coriander seeds, tomatoes and mix well.
  • Let it simmer for 3 to 4 minutes. Then cook it well.
  • Take aluminum foil, heat coal well, put it on aluminum foil, add little oil, cover the pan and let it smoke. Your dish is ready to serve.

Preparation Time:

30 minutes

Cooking Time:

20 minutes

Serve:

4 persons

اجزاء:
چکن 700گرام
ٹماٹر 6عدد
دہی 1کپ
نمک حسبِ ذائقہ
کٹی لال مرچ 1اور آدھا کھانے کا چمچ
کٹا ہوا دھنیا 1چائے کا چمچ
کٹا ہوا ذیرہ 1چائے کا چمچ
کٹی کالی مر چ 1چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ہلدی آدھا چائے کا چمچ
کھانے کا تیل 1کپ
چوپڈ ادرک 1کھانے کا چمچ
چوپڈ لہسن 1کھانے کا چمچ
چوپڈ دھنیے کے پتے 1کھانے کا چمچ
ہری مرچیں 4عدد
کوئلہ 1عدد
فوائل پیپر 1عدد

ترکیب:
ایک باؤل میں چکن، نمک، ہلدی، لال مرچ پاؤڈر، دہی اور کھانے کا تیل ڈال کر دو گھنٹے کے لئے میرینیٹ کر لیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں ادرک اور لہسن ڈال کر براؤن ہونے تک پکائیں۔
پھر ایک پین میں چکن، نمک، کٹی لال مرچ، کالی مرچ، ذیرہ، دھنیا اور ٹماٹر ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے تین سے چار منٹ کے لئے دم پر رکھ دیں۔ اب اس میں فوائل پیپر رکھ کر کوئلہ رکھیں اور آئل ڈال کرڈھکن سے ڈھانپ کر دوبارہ تین سے چار منٹ کے لئے دم پر رکھ دیں۔
مزیدار کوئلہ کڑاہی تیار ہے

تیاری کا وقت :

30 منٹ

پکانے کا وقت :

20 منٹ

افراد :

افراد 4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *