Recipes

More

Egyptian Koshari Recipe

Egyptian Koshari Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    4

Egyptian's favorite and national dish Koshari is here to tempt us with its pleasant and mouth-watering taste. Add a unique notion to your regular meal and try out this Koshari recipe made with Guard Basmati Rice. Do share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Boiled Lentil:
Ingredients for Boiled Macaroni:
Ingredients for Lentil Rice:
Ingredients for Tomato Sauce:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water and add salt. Bring it to boil. Now add soaked brown lentil and cook until half done. Strain and set aside.

2 .
In a pot heat water, add salt, oil and bring it to boil. Add macaroni and boil until fully done. Strain and set aside.

3 .
In a bowl add water and Guard Basmati Rice for 25-30 minutes.

4 .
In a pot heat oil and fry soaked rice. Add salt, black pepper, coriander powder and cook for 3 minutes while stirring continuously.

5 .
Add warm water and give it a good mix. Bring it to boil on high flame. Reduce the flame and let cook until 80% water dries out. Cover with lid and steam on low flame for 10-12 minutes.

6 .
Your koshari rice is ready to serve.

7 .
In a pan heat oil and sauté onion until translucent. Add garlic and cook for a minute.

8 .
Add tomato puree, red chili flakes, coriander powder, salt, black pepper and cook until starts to thicken. Add vinegar and cook for another 2 minutes. Your tomato sauce is ready to serve. Keep warm until used.

9 .
In a dish, make a bed of koshari, top it with boiled brown lentil, macaroni, and chickpeas. Add some tomato sauce and lastly garnish with some fried onion. Your Egyptian Koshari is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں نمک ڈال کر ابلنے دیں اور اس میں بھگوئی ہوئی ثابت مسور دال ڈال کر اچھی طرح پکنے تک ابال لیں اور چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
ابلی ہوئی میکرونی بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں نمک اور کھانے کا تیل ڈال کر ابلنے دیں اور اس میں میکرونی ڈال کر اچھی طرح پکنے تک ابال لیں۔

3 .
کوشاری رائس بنانے کے لئے ایک باؤل میں چاول پچیس سے تیس منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

4 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں بھگوئے ہوئے چاول، نمک، کالی مرچیں اور دھنیا پاؤڈر ڈال کر تین منٹ پکائیں۔

5 .
پھر اس میں گرم پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور تیز آنچ پر ابلنے دیں اور چولہا ہلکا کر کے اسی فیصد پانی خشک ہونے پکنے دیں اور پھر ڈھکن سے ڈھک کر دس سے بارہ منٹ دم پر رکھ دیں۔

6 .
کوشاری رائس تیار ہیں۔

7 .
ٹماٹو سوس بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گر م کرکے اس میں پیاز ڈا ل کر ایک منٹ پکائیں۔اب اس میں لہسن ڈال کر مزید ایک منٹ پکائیں۔

8 .
پھر اس میں ٹماٹوپیورے، کٹی لال مرچیں، دھنیا پاؤڈر، نمک اور کالی مرچیں ڈال کر گاڑھی ہونے تک پکائیں۔اب ا س میں سرکہ ڈال کر مزید دو منٹ پکائیں، ٹماٹو سوس تیار ہے۔

9 .
اسمبلنگ کے لئے ایک ڈِش میں کوشاری چاولوں، ابلی ہوئی ثابت مسور دال، میکرونی اور چنوں کی تہہ لگائیں۔اب اس پر ٹماٹر سوس ڈالیں اور تلے ہوئے پیاز سے گارنش کرکے سرو کریں۔

Recipe Tips