Recipes

More

Kofta Chana Recipe

Kofta Chana Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Research Content

Kofta Chana Recipe is all you need for a delicious lunch. Chicken kofta coated in creamy chana gravy is an unbeatable combo. Try this tasty Kofta Chana Recipe and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take a bowl add chicken mince, salt, black pepper, onion, green chilies, coriander, egg, gram flour, cumin, lemon juice and turmeric. Mix all these ingredients well and make small round shape balls (koftay).

2 .
Fry them until light golden brown. Set aside.

3 .
Heat oil in a pan, add onion and cook until translucent. Add ginger garlic paste and cook for 3 to 4 minutes on low medium flame. Then add tomatoes, salt, turmeric, black pepper, red chili powder, cumin powder, whole spices and cook for 15 to 20 minutes until oil separates.

4 .
Then add boiled black grams and cook for 5 to 6 minutes on high flame. Add water as required. Then add prepared koftay, yogurt, garam masala powder, coriander powder, green chilies and cook for 10 to 15 minutes. Maintain the gravy according to your preference by adding water.

5 .
Garnish with green coriander and serve with paratha or rice.

6 .
Your Tasty Kofta Chany Recipe is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں چکن قیمہ، نمک، کالی مرچ، پیاز، ادرک لہسن پیسٹ، انڈہ، بیسن، ذیرہ، لیموں کا رس اور ہلدی ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں اور گول شکل کے کوفتے بنا لیں۔

2 .
اب گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس پیاز ڈالیں اور تھوڑا پکا لیں۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔پھر اس میں ٹماٹر، نمک، ہلدی، کالی مرچ، لال مرچ پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر اور ثابت مصالحے ڈال کرآٹھ سے دس منٹ پکائیں۔

4 .
اب اس میں ابلے کالے چنے ڈال کر تیز آنچ پر پانچ سے چھ منٹ پکائیں اور حسبِ ضرورت پانی ڈالیں۔پھر اس میں تیار کئے ہوئے کوفتے، دہی، گرم مصالحہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر اور سبز مرچیں ڈال کر آٹھ سے دس منٹ پکائیں۔

5 .
اب سبز دھنیے سے گانش کر کے پراٹھا یا چاولوں کے ساتھ سرو کریں۔

6 .
مزیدار کوفتہ چنے تیار ہیں۔

Recipe Tips