Khow Suey Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Research Content

Khow suey is a Burmese noodle dish loaded with so many flavors and a treat for your taste bud. Want to add some more flavors? Add crispy crunchy spicy Kurkure on top and satisfy your craving for food. give this khow suey recipe a try and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add gram flour, coconut milk, salt, turmeric powder and chilli powder. Now whisk it well until properly combined.

2 .
Now in a pan cook prepared mixture for about 4 to 5 minutes.

3 .
Boil water; add oil, salt and spaghettis. When spaghettis will be 90% done take it off and run through cold water and keep it aside.

4 .
Now in a pan add oil the onion and cook until translucent. Then add ginger gralic paste and mix well. Now add chicken and cook well then add chilli powder, turmeric powder, zeera powder, coriander powder, garam masala, salt and mix it well. Add yogurt in it and cook until it dries for about 5 minute and take it aside.

5 .
In a pan add cabbage, capsicum, carrot, salt, black pepper, vinegar and soya sauce.Now sauté for almost 1 to 2 minutes on high flame. Its ready set aside.

6 .
In a dish place spaghetti then chicken then drizzle the coconut sauce.Then add sauté vegetables, fried garlic and garnish with green onion and top up with Kurkure.

7 .
Your tasty spicy Khow suey is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں بیسن، کوکونٹ ملک، نمک، ہلدی پاؤڈراور چِلی پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
اب ایک پین میں تیار کیا ہوا مکسچر ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔

3 .
پھر ایک پین میں پانی، کھانے کا تیل، نمک اور سپیگٹی ڈال کر نوے فیصد پکنے تک پکائیں اور پھر ٹھنڈے پانی میں چھان لیں۔

4 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل اور پیاز ڈا ل کر بھون لیں اور پھر اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔پھر اس میں چکن ڈال کر اچھی طرح پکائیں اور اس میں چِلی پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، گرم مصالحہ اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب اس میں دہی ڈال کرپانچ منٹ پکائیں اور چولہا بند کردیں۔

5 .
ایک پین میں بند گوبھی، شملا مرچ، گاجریں، نمک، کالی مرچ، سرکہ اور سویا سوس ڈال کر تیز آنچ پر ایک سے دو منٹ بھون لیں۔

6 .
ایک پلیٹر میں سپیگٹی اور چکن رکھ کر اس پر کوکونٹ سوس ڈال دیں۔اب اس پر بھنی ہوئی سبزیاں، تلا ہوا پیاز، تلا ہوا لہسن اور کُرکُرے ڈال دیں۔

7 .
مزیدار کھاؤ سے ریسپی تیار ہے۔

LEAVE A REVIEW