Recipes

More

Keema Kachori Recipe

Keema Kachori Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    5

Looking for a flavorful iftar snack? Try our homemade Keema Kachori. Impress your guests with this delicious Keema Kachori recipe for iftar and share your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Dough
Ingredients for Flour Batter
Ingredients for Keema Filling
Ingredients for Keema Kachori

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, salt, ghee and mix them well. Add water and knead a smooth dough. Cover it with cloth and let it rest for 15-20 mins. Set aside.

2 .
In a bowl add flour, oil and mix it well. Set aside.

3 .
In a pan heat oil and add cumin seeds. Sauté for a minute. Add chicken mince and cook until chicken changes color. Add onion and cook until onion gets soft.

4 .
Add red chili powder, coriander powder, salt, cumin powder, turmeric powder and cook until mince is fully done. Add yogurt and cook for 1-2 mins. Set aside.

5 .
Take the prepared dough and divide it into 4 equal parts.

6 .
Take one part and roll it out into flat circle with the rolling pin.

7 .
Now brush prepared flour batter on it and roll the dough into long tube shape.

8 .
Now cut the dough into 7 equal parts. Take each part and flatten it with hands. Place keema filling on it and combine the edges together to enclose the keema filling.

9 .
Now deep fry them until crispy and golden brown. Your Keema Kachori is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، نمک، گھی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھراس میں پانی ڈال کرنرم آٹا گوندھ لیں اوراسے کپڑے سے ڈھانپ کر پندرہ سے بیس منٹ تک چھوڑ دیں۔

2 .
فلار بیٹر بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ اور کھانے کاتیل ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

3 .
قیمہ فلنگ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں زیرہ ڈال کر ایک منٹ کے لیے پکائیں پھر اس میں چکن کا قیمہ ڈال کر اس کا رنگ بدلنے تک پکائیں پھر اس میں پیازڈال کر پیاز نرم ہونے تک پکائیں۔

4 .
اب لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، نمک، زیرہ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر ڈال کر پکاقیمہ پوری طرح پکے تک پکائیں پھر اس میں دہی ڈال کر ایک سے دو منٹ تک پکائیں۔

5 .
قیمہ کچوری بنانے کے لئے تیارڈو کو چار برابر حصوں میں تقسیم کریں۔

6 .
پھرایک حصہکو رولنگ پن کے ساتھ فلیٹ دائرے میں رول کریں۔

7 .
اب اس پر تیارفلار بیٹر کو برش کرکر کے ڈو کو لمبی ٹیوب کی شکل میں رول کریں۔

8 .
پھراس ڈو کے ساتھبرابر حصوں کر کیہر ایک حصہکو ہاتھوں سے چپٹا کرکے اس پر قیمہ فلنگ رکھ کراسے کناروں کو ایک ساتھ جوڑ دیں۔

9 .
قیمہ کچوری تیار ہے۔ انہیں کرسپی اور سنہری بھوری ہونے تک ڈیپ فرائی کریں۔

Recipe Tips