Recipes

More

Kadhi Pakora With Zeera Rice Recipe

Kadhi Pakora With Zeera Rice Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    100
  • SERVING
    4

Scrumptious Kadhi Pakora with Zeera Rice is a healthy and delightful meal plan. Zeera Ricemade with Guard Basmati Rice and served with delicious Kadhi Pakora is gonna fill your appetite. Try out this Kadhi Pakora with Zeera Rice Recipe and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Add all potatoes, onion, spinach, green chilies, salt, red chili powder, garam masala, crushed coriander, turmeric powder, and gram flour in a bowl and mix until well coated.

2 .
Now gradually add water while mixing constantly until desired consistency of your pakora batter is obtained. Let it rest for 20-30 minutes.

3 .
Now, in preheated oil, add small portions of pakora and deep fry until fully cooked. Stain and set aside.

4 .
In a bowl add yogurt. Now, in this yogurt add gram flour and whisk until no lumps are left. Then add water and whisk into lassi. Set aside. Note: At this point if your yogurt is not sour add lemon juice and whisk thoroughly and set aside for 3-4 hours.

5 .
Heat oil in a pot and sauté onion until starts to get brown. Add a little quantity of water and cook for 2 minutes. Add ginger garlic paste and cook for another 2 minutes. Add turmeric powder and red chili powder and cook for 4-5 minutes.

6 .
Pour prepared lassi into this masala and cook it for 1 hour or until it thickens while continuously stirring preventing from sticking to the base. Add water if required.

7 .
When the curry has thickened according to the desired consistency, add salt and mix again. When oil separates, add prepared pakoras and give it a good mix.

8 .
Now, to prepared tarka, heat oil in pan and add cumin seeds, red chili wholes, and fresh curry leaves. Pour this tarka into the prepared curry and mix. Take the curry off the flame.

9 .
Soak rice in a bowl as per instructions on the pack.

10 .
Heat oil in a pot, add cumin seeds and sauté. Add Cloves and sauté for a minute. Add water, salt, vinegar and let it boil for a moment. Add soaked rice and simmer until 80% water evaporates.

11 .
Garnish with chilies and cover with lid and steam for 8-10 minutes.

12 .
Serve curry with Rice.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پکوڑے بنانے کے لئے ایک باؤل میں آلو، پیاز، پالک، سبز مرچیں، نمک، لال مرچ پاؤڈر، گرم مصالحہ، کٹا ہوا دھنیا، ہلدی پاؤڈر اور بیسن ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

2 .
اب اس میں تھوڑا تھوڑا کرکے پانی ڈالیں اور مکس کرتے ہوئے بیٹر بنا کر بیس سے تیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
پہلے سے گرم تیل میں اس مکسچر سے پکوڑے بنائیں اور اچھی طرح پکنے تک فرائی کر لیں۔

4 .
لسی بنانے کے لئے ایک باؤل میں دہی اور بیسن ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں پانی ڈال کر پھر مکس کر یں۔ نوٹ: اگر دہی کھٹا نہیں ہے تو اس میں لیموں ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور تین سے چار گھنٹے سائیڈ پر رکھ دیں۔

5 .
کڑی بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز براؤ ن کر لیں۔اب اس میں پانی ڈال کر دو منٹ پکائیں۔پھر اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر مزید دو منٹ پکائیں۔اب اس میں ہلدی پاؤڈر اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔

6 .
پھر اس مصالحے پر تیاری کی ہوئی لسی ڈالیں اور ایک گھنٹے کے لئے پکائیں۔اگر ضرورت ہوتو پانی بھی ڈالیں۔

7 .
جب کڑی گاڑھی ہوجائے تو اس میں نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔جب تیل علیحدہ ہوجائے تو اس میں پکوڑے ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

8 .
تڑکہ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ذیرہ، ثابت لال مرچیں اور تازہ کڑی پتے ڈالیں۔اب اس تڑکہ کوتیار کی ہوئی کڑی پر ڈال دیں اور اچھی طرح مکس کرلیں۔

9 .
گارلِک رائس بنانے کے لئے پیکٹ پر دی گئی ہدایت کے مطابق چاول بھگو کر رکھ دیں۔

10 .
ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ذیرہ ڈال کر ایک منٹ پکا لیں۔اب اس میں لونگ ڈال کر مزید ایک منٹ پکائیں۔پھر اس میں پانی، نمک اور سرکہ ڈال کر کچھ دیر ابلنے دیں۔اب اس میں بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر اسی فیصد پانی خشک ہونے تک ابال لیں۔

11 .
اب سبز مرچوں سے گارنش کریں اور ڈھکن سے ڈھک کر آٹھ سے دس منٹ دم پر رکھ دیں۔

12 .
مزیدار کڑی پکوڑا وِد ذیرہ رائس تیار ہیں۔

Recipe Tips