Recipes

More

Kabuli Pulao Recipe And Malai Boti Recipe

Kabuli Pulao Recipe And Malai Boti Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    90
  • SERVING
    6

Bring a delicious twist to your weekend meal by making Kabuli Pulao and Malai Boti. Double the joy with Coca-Cola and make your weekend extra special.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat oil, add carrots and sauté for 1 minute. Then add raisins and sauté for 2 minutes. Add sugar and cook until sugar is caramelized. Lastly add almonds and cashew nuts and cook for 1-2 minutes. Take off flame and set aside.

2 .
Heat ghee in a deep pot, melt it and add slices onion. Cook until they turn light golden brown in color. Add mutton pieces and cook for 7-8 minutes or until meat changes its color. Add salt and mix well.

3 .
Add 10 cups of water, bring it to boil, cover with lid and let cook for 40 minutes or until meat is tender.

4 .
Take the meat out of the stock and make or reduce the stock to 6 cups over medium heat. Add soaked rice, give a good mix and cook until 80% water is evaporated.

5 .
Add boiled meat and caramelized nuts. Cover with lid and cook on low flame for 10-15 minutes. Take off the flame, your Kabuli Pulao is ready.

6 .
In a bowl add chicken, cream, yogurt, ginger garlic paste, salt, white pepper powder, crushed cumin, crushed coriander, almond paste, green chili paste, lemon juice, fresh coriander. Mix well and marinate for 2-4 hours or overnight.

7 .
Now thread 6 pieces into soaked wooden skewers and set aside.

8 .
Heat oil in a pre-heated pan and place your malai boti skewers in it. Cook each side for 2 minutes or until fully cooked.

9 .
Now turn off the flame, place foil cup, burning coal in the pan. Add few drops of oil and cover with lid for 3-4 minutes.

10 .
Your Malai Boti Skewers are ready, serve with Kabuli Pulao.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کیریملائزڈ نٹس بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں گاجریں ڈال کر ایک منٹ پکا لیں۔اب اس میں کشمش ڈال کر دو منٹ پکائیں۔پھراس میں چینی ڈال کر پگھلنے تک پکائیں۔اب آخر میں بادام اور کاجو ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں اور چولہا بند کر دیں۔

2 .
کابلی پلاؤ بنانے کے لئے ایک برتن میں گھی پگھلا لیں اور ا س میں پیاز سلائس ڈال کر لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک پکا ئیں۔اب اس میں مٹن پیس ڈال کر سات سے آٹھ منٹ یا گوشت کا رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

3 .
اب اس میں دس کپ پانی ڈال کر ابلنے دیں اور ڈھکن سے ڈھک کر چالیس منٹ یا گوشت گلنے تک پکائیں۔

4 .
پھر یخنی سے گوشت نکا ل کر چھ کپ یخنی میں بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر مکس کریں اور اسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

5 .
پھر اس میں ابلا ہوا گوشت اور کیریملائزڈنٹس ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ پکائیں اور چولہا بند کر دیں۔کابلی پلاؤ تیا ر ہے۔

6 .
ملائی بوٹی بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، کریم، دہی، ادرک لہسن پیسٹ، نمک، سفید مرچ پاؤڈر، کٹا ہوا ذیرہ، کٹا ہوا دھنیا، بادام پیسٹ، سبز مرچ پیسٹ، لیموں کا رس اور تازہ دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس لیں اور دو سے چار گھنٹے یا رات بھر میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

7 .
اب لکڑی کی سیخوں پر چھ چکن پیس لگائیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

8 .
پہلے سے گرم پین میں کھانے کا تیل گرم کریں اور ملائی بوٹی سیخیں رکھ کر ہر سائیڈ سے دو منٹ یا اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔

9 .
ا ب چولہا بند کرکے اس میں فوائل کپ رکھ کر جلتا ہوا کوئلہ رکھیں اور چند قطرے آئل کے ڈال کر ڈھکن سے تین سے چار منٹ ڈھک دیں۔

10 .
مزیدار کابلی پلاؤ اینڈ ملائی بوٹی ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips