Recipes

More

Instant Mango Pickle & Instant Mix Vegetable Pickle

Instant Mango Pickle & Instant Mix Vegetable Pickle

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    5

Instant Mango Pickle & Instant Mix Vegetable Pickle will enhance the taste of any meal. These Homemade Achaar are instant pleasure and are super easy to make. Try out these Instant Mango & Mix Vegetable Pickle and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add nigella seeds, mustard seeds, crushed coriander, salt, red chili flakes, fennel seeds, cumin seeds, turmeric powder, dried fenugreek and mix well. Your Masala is ready. It can be stored in an airtight jar for up to 6 months.

2 .
Cut the mangoes in cubes and set aside.

3 .
In a pan add oil and heat it on high flame for 4-5 minutes to eliminate bitter taste of oil, once oil is hot turn off flame and wait for 2 minutes.

4 .
Turn on flame and add raw mangoes and cook on medium flame for 8-10 minutes. Now add prepared achaar masala mix and cook for 2-3 minutes, then add vinegar and mix it well.

5 .
Instant mango pickle is ready. You can store it in an airtight jar in refrigerator for up to 1 month.

6 .
In a pan add oil and heat it on high flame for 4-5 minutes to eliminate bitter taste of oil. Once oil is hot turn off flame and wait for 2 minutes.

7 .
Turn on flame and add garlic, carrot, mangoes and cook for 3-4 minutes, then add lemon, green chilies and cook for another 3-4 minutes. Now add achaar masala mix and cook for 2-3 minutes now add curry leaves and vinegar and mix well.

8 .
Instant Mix Achaar is ready. You can store it in an airtight jar for up to 1 month.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں کلونجی، رائی دانہ، کٹا ہوا دھنیا، نمک، کٹی لال مرچیں، سونف، ذیرہ، ہلدی پاؤڈر اور خشک میتھی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔مصالحہ تیار ہے۔

2 .
آم کا اچار بنانے کے لئے آم کو ٹکڑوں میں کاٹ لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل تیز آنچ پر چار سے پانچ منٹ گرم کرلیں۔جب آئل گرم ہوجائے تو چولہا بند کردیں۔

4 .
پھر چولہا چلا کر اس میں کچے آم ڈالیں اور آٹھ سے دس منٹ پکائیں۔اب اس میں اچار مصالحہ مکس ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔پھر اس میں سرکہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
آم کا اچار تیار ہے۔

6 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل تیز آنچ پر چار سے پانچ منٹ گرم کرلیں۔جب آئل گرم ہوجائے تو چولہا بند کردیں۔

7 .
اب چولہا چلا کر اس میں لہسن، گاجریں اور آم ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔پھر اس میں لیموں اور سبز مرچیں ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں۔پھر اس میں اچار مصالحہ مکس ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔اب اس میں کڑی پتے اور سرکہ ڈال کر ا چھی طرح مکس کر لیں۔

8 .
مکس اچار تیار ہے۔

Recipe Tips