Recipes

More

Cottage Pie Recipe

Cottage Pie Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    80
  • SERVING
    4

Research Content

Comforting Cottage Pie consists of layers of Beef Mince, Vegetable and Cheese to make it more delicious, is best recipe to out. Make this Cottage Pie and Enjoy.

Comforting Cottage Pie consists of layers of Beef Mince, Vegetable and Cheese to make it more delicious, is best recipe to out. Make this Cottage Pie and Enjoy.

 Ingredients

Ingredients:
Ingredients for the mash:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan add 3 tbsp butter, add beef mince and let it cook until it changes color. Now add chopped onion, garlic and cook for 10 to 15 minutes.

2 .
Take the beef mince out of the pan and in the same pan add 2 tbsp butter, carrots, celery, peas, and sauté for 2 to 3 minutes. Add salt, black pepper, tomato puree, Worcestershire sauce and mix it well. Then add cooked beef in it.

3 .
Now add beef stock, bay leaf and basil. When it starts bubbling add slurry, mix well and cook for 4 to 5 minutes. Take of the pan from flame and set aside.

4 .
In a pan heat water and boil potatoes in it. Then mash them and set aside. Then in mashed potatoes add milk, cheese, salt, white pepper and mix well.

5 .
In a baking tray spread prepared mince, cheese, mash potato mix on top and level it. Sprinkle cheese on top and bake at 180 degree in a preheated oven until brown crust is formed.

6 .
Your cottage pie is ready to serve. Serve hot and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک پین میں تین کھانے کے چمچ مکھن اور بیف قیمہ ڈال کر رنگ بدلنے تک پکائیں۔اب اس میں پیاز اور لہسن ڈال کر دس سے پندرہ منٹ پکائیں۔

2 .
پھر بیف قیمہ پین سے نکا ل کر اس میں دو کھانے کے چمچ مکھن گاجریں، سیلری اسٹکس اور مٹر ڈال کر دو سے تین منٹ بھون لیں۔

3 .
اب اس میں بیف یخنی، کڑی پتا اور بیزل ڈالیں جب بلبلے آنے لگیں تو اس میں پانی اور کارن سٹارچ ڈال کر چار سے پانچ منٹ اچھی طرح مکس کریں۔پھر پین چولہے سے اتار دیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
ایک باؤل میں پانی اور آلو ڈال کر ابال لیں ۔پھرآلوؤں کو میش کر کے سائیڈ پر رکھ دیں۔پھر میش کئے ہوئے آلوؤں میں دودھ، چیز، نمک اور سفید مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
اب ایک بیکنگ ٹرے میں تیار کیا ہوا قیمہ اورچیز پھیلا دیں اور اس پرمیش کئے ہوئے آلوؤں کا مکسچر ڈال کر برابر کر دیں۔پھر اس پر چیز چھڑک کر پہلے سے گرم اوون میں ایک سو اسی کے ٹمپریچر پر براؤن ہونے تک بیک کر لیں۔

6 .
مزیدار کاٹیج پائی تیار ہے۔

Recipe Tips