Comforting Cottage Pie consists of layers of Beef Mince, Vegetable and Cheese to make it more delicious, is best recipe to out. Make this Cottage Pie and Enjoy. ...
Read More
Comforting Cottage Pie consists of layers of Beef Mince, Vegetable and Cheese to make it more delicious, is best recipe to out. Make this Cottage Pie and Enjoy.
Less Content
  • Ingredients:
  • 1 kg Beef mince
  • 1 cup Onion (chopped)
  • 1 cup Carrot (chopped)
  • 3 Celery sticks
  • 1 tbsp Garlic (chopped)
  • 2 tbsp Tomato paste
  • 5 tbsp Butter (melted)
  • 1 cup Beef stock
  • 4 tbsp Worcestershire sauce
  • 1 tsp Basil (chopped)
  • 1 tsp Bay leaf (chopped)
  • 1 cup Peas
  • 2 tbsp Slurry (corn flour + water)
  • Salt to taste
  • 1 tsp Black pepper powder
  • Ingredients for the mash:
  • 1 & 1/2 kg Potatoes
  • 1 cup Milk
  • 2 tbsp Butter (melted)
  • 1 cup Chedder cheese (grated)
  • Salt to taste
  • 1/2 tsp White pepper
  • 1/2 cup Mozzarella (grated)
  • Directions:
  • In a pan add 3 tbsp butter, add beef mince and let it cook until it changes color. Now add chopped onion, garlic and cook for 10 to 15 minutes.
  • Take the beef mince out of the pan and in the same pan add 2 tbsp butter, carrots, celery, peas, and sauté for 2 to 3 minutes.
  • Add salt, black pepper, tomato puree, Worcestershire sauce and mix it well. Then add cooked beef in it.
  • Now add beef stock, bay leaf and basil. When it starts bubbling add slurry, mix well and cook for 4 to 5 minutes.
  • Take of the pan from flame and set aside.
  • In a pan heat water and boil potatoes in it. Then mash them and set aside.
  • Then in mashed potatoes add milk, cheese, salt, white pepper and mix well.
  • In a baking tray spread prepared mince, cheese, mash potato mix on top and level it.
  • Sprinkle cheese on top and bake at 180 degree in a preheated oven until brown crust is formed.
  • Your cottage pie is ready to serve. Serve hot and enjoy.

Preparation Time:

10 minutes

Cooking Time:

80 minutes

Serve:

4-5 persons

اجزاء:
بیف قیمہ 1کلو
پیاز 1کپ
گاجریں 1کپ
سیلری اسٹکس 3عدد
لہسن 1کھانے کا چمچ
ٹماٹو پیسٹ 2کھا نے کے چمچ
پگھلا ہوا مکھن 5کھانے کے چمچ
بیف یخنی 1کپ
ووسٹر شائر سوس 4کھانے کے چمچ
بیز ل 1چائے کا چمچ
کڑی پتا 1چائے کا چمچ
مٹر 1کپ
پانی اور کارن سٹارچ 2کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ 1کھانے کا چمچ
میش کے اجزا:
آلو 1اور آدھا کلو
دودھ 1کپ
پگھلا ہوا مکھن 2کھانے کے چمچ
چیڈر چیز 1کپ
نمک حسبِ ذائقہ
سفید مرچ آدھا چائے کا چمچ
موزریلا چیز آدھا کپ

ترکیب:
ایک پین میں تین کھانے کے چمچ مکھن اور بیف قیمہ ڈال کر رنگ بدلنے تک پکائیں۔
اب اس میں پیاز اور لہسن ڈال کر دس سے پندرہ منٹ پکائیں۔
پھر بیف قیمہ پین سے نکا ل کر اس میں دو کھانے کے چمچ مکھن گاجریں، سیلری اسٹکس اور مٹر ڈال کر دو سے تین منٹ بھون لیں۔
اب اس میں بیف یخنی، کڑی پتا اور بیزل ڈالیں جب بلبلے آنے لگیں تو اس میں پانی اور کارن سٹارچ ڈال کر چار سے پانچ منٹ اچھی طرح مکس کریں۔
پھر پین چولہے سے اتار دیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔
اب ایک باؤل میں پانی اور آلو ڈال کر ابال لیں اور میش کر کے سائیڈ پر رکھ دیں۔
پھر میش کئے ہوئے آلوؤں میں دودھ، چیز، نمک اور سفید مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب ایک بیکنگ ٹرے میں تیار کیا ہوا قیمہاورچیز پھیلا دیں اور اس پرمیش کئے ہوئے آلوؤں کا مکسچر ڈال کر برابر کر دیں۔
پھر اس پر چیز چھڑک کر پہلے سے گرم اوون میں 180کے ٹمپریچر پر براؤن ہونے تک بیک کر لیں۔
مزیدار کاٹیج پائی تیار ہے۔

تیاری کا وقت :

10 منٹ

پکانے کا وقت :

80 منٹ

افراد :

افراد 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *