Recipes

More

Hot Chocolate Recipe by SooperChef

Hot Chocolate Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    2

Embrace the season's warmth with a cup of pure indulgence!Dive into the art of hot chocolate mastery with our step-by-step guide to crafting the perfect homemade cocoa delight. From velvety textures to rich flavors, elevate your seasonal sips and make every moment a cozy celebration. Uncover the secrets of our decadent recipe that promises to wrap you in the comforting embrace of winter's sweetest treat.

 Ingredients

Ingredients for Whipped Cream
Ingredients for Hot Chocolate

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add NESTLÉ MILKPAK Dairy Whipping Cream and beat until fluffy and stiff peaks form. Note: Chill the cream overnight in the fridge and whip it with an electric beater. Note: Do not put in freezer to chill, cream won’t whip once it gets gold temperature shock.

2 .
In a pot heat NESTLÉ MILKPAK Full Cream Milk and bring it to a boil.

3 .
Add chocolate and cocoa powder. Cook for 2-3 mins or until chocolate melts.Add sugar and cook for a minute.

4 .
Pour it in the glass. Top it with whipped cream and garnish it with cocoa powder and chocolate chips.

5 .
Your Hot Chocolate is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
وئپڈ کریم بنانے کے لئے ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک ڈیری وہپنگ کریم ڈال کراسے بیٹ کر کے وہپڈ کر لیں۔ نوٹ: کریم کو رات بھر فریج میں ٹھنڈا کریں اور اسے الیکٹرک بیٹر سے بیٹ کر لیں۔ نوٹ: ٹھنڈا ہونے کے لیے کریم کوفریزر میں نہ رکھیں ورنہ یہ ویپڈ نہیں ہو سکے گی۔

2 .
ہاٹ چاکلیٹ بانے کے لئے ایک برتن میں نیسلے ملک پیک فل کریم دودھڈال کر ابال لیں۔

3 .
پھر اس میں چاکلیٹ اور کوکو پاؤڈرڈال کر دو سے تینمنٹ یا چاکلیٹ میلٹ ہونے تک پکائیں پھر چینی ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

4 .
اب اسے گلاس ڈال کر اس پر وئپڈ کریم، کوکو پاؤڈر اور چاکلیٹ چپس ڈال کر گارنش کریں۔

5 .
ہاٹ چاکلیٹ تیار ہے۔

Recipe Tips