Recipes

More

Homemade Chicken Shawarma Recipe

Homemade Chicken Shawarma Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    50
  • SERVING
    5

Perfect Homemade Chicken Shawarma is off-the-charts delicious. It is as good and juicy as you can find anywhere and super easy to make at home. Try out these Chicken Shawarma Wrap/Burger at home and do not forget to share your feedback with us. This is an ultimate video of how to make shawarma at home.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Marination:
Ingredients for Chicken Gyros:
Ingredients for Wrap:
Ingredients for Burger:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Cut chicken breast into thin fillets.

2 .
In a bowl add yogurt, oil, ginger garlic paste, salt, black pepper, turmeric powder, cumin powder, coriander powder, paprika powder, onion powder, chaat masala, lemon juice, powdered sugar and whisk well until well combined.

3 .
Transfer all the chicken fillets into the marinade and mix well until completely coated. Marinate for 4 hours at least.

4 .
Take a foil paper and place whole potato on it. Wrap the potato in foil paper. Place it on baking tray.

5 .
Tread 2 wooden skewers on each end of potato. Now tread marinated chicken breasts on the skewers. Lastly tread onion, tomato and green chili on top.

6 .
Now bake it at 180°C for 30-45 minutes or until chicken is fully done.

7 .
Take it out of the oven and shred the chicken pieces with knife.

8 .
On a tortilla wrap drizzle mayo, place lettuce leaves, onion, tomatoes, pickled cucumber, shredded chicken and drizzle hot sauce. Wrap in roll shape. Your Chicken Wrap is ready.

9 .
Take burger buns, drizzle mayo on them. On the bottom bun, place lettuce leaves, tomatoes, shredded chicken and lastly drizzle hot sauce. Cover it with top bun and serve. Your chicken burger is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن میرینیشن بنانے کے لئے چکن بریسٹ کو فلٹس میں کاٹ لیں۔

2 .
اب ایک باؤل میں دہی،کھانے کا تیل، ادرک لہسن کا پیسٹ، نمک، کالی مرچ، ہلدی پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، پیپریکا پاؤڈر، پیاز پاؤڈر، چاٹ مصالحہ، لیموں کا رس اور پاؤڈر چینی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

3 .
اب تمام چکن فلٹس کو میرینیشن میں ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے کوٹ کر لیں اور چار گھنٹے میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

4 .
چکن بنانے کے لئے ایک فوائل پیپر لے کر اس پر آلو رکھ کر فوائل پیپر کو لپیٹ دیں اور بیکنگ ٹرے میں رکھ دیں۔

5 .
اب لکڑی کی سیخوں پر آلو لگائیں۔پھر میرینیٹ کئے ہوئے چکن بریسٹ کو سیخوں پر لگائیں۔اب اس پر پیاز، ٹماٹر اور سبز مرچیں لگائیں۔

6 .
پھر ایک سو اسی کے درجہ حرارت تیس سے پنتالیس منٹ یا چکن اچھی طرح پکنے تک بیک کر لیں۔

7 .
اب ان کو اوون سے نکال کر چھڑی سے چکن کے ریشے کر لیں۔

8 .
لپیٹنےکے لئے ایک ٹورٹیلا ریپ لے کر اس پر مایونیز، سلاد پتا، پیاز، ٹماٹر، اچاری کھیرا، چکن اور ہاٹ سوس ڈال کر رول کی شکل میں رول کر لیں۔ چکن ریپ تیار ہے۔

9 .
چکن برگربنانے کے لئے برگر بن لے کر ان پر مایونیز لگاکر نیچے والے برگر بن پر سلا د پتا، ٹماٹر، ریشہ کیا ہوا چکن رکھ کر ہاٹ سوس ڈال دیں اور دوسرے بن سے ڈھک دیں۔چکن برگر تیار ہے۔

Recipe Tips