Fish Vegetable noodle soup recipe in Urdu & English

With a chilly winter just around the corner, it’s time to warm ourselves with a bowl of balmy and savory fish vegetable noodle soup recipe. Sooperchef incorporates many other seafood recipes ...
Read More

Fish Vegetable noodle soup recipe in Urdu & English

With a chilly winter just around the corner, it’s time to warm ourselves with a bowl of balmy and savory fish vegetable noodle soup recipe. Sooperchef incorporates many other seafood recipes like grilled prawns, fish potato kabab, fish salan, Lahori fried fish, spicy fried fish, pan fried fish with lemon sauce and Pomfret fish fry. Seafood is an integral part of the human diet and fish recipes play an important role in cuisines all over the world. Fish and vegetable soups are also known as fish and ramen soup and are famous in many parts of the world like Japan, China, Russia, Bangladesh, India, Pakistan, America and European territories like France and Germany. The preparation techniques vary from place to place but the usual main ingredients that are used for the preparation are fish meat, prawns or shrimps, with stock, juice, or water and vegetables like mushrooms, potatoes, slim cut carrots, green onions and capsicum etc. sometimes, fish soups that are made from shellfish or clams are called chowder. They are made as a white, thick creamy curry with mashed potatoes, milk, cream, seafood, meat and they are much similar to bisque. These type of creamy fish soup recipes are especially prevalent in Britain and other English dominated territories. The complete preparation method and ingredients for the fish vegetable and noodle soup recipe can be downloaded from Sooperchef in both Urdu and English languages. You can also gain assistance from out 4k resolution step by step instant video guide that will guide you to perfection.
Less Content

Ingredients for Fish Vegetable and Noodle Soup Recipe

  • Fish boneless cube cutting (bhakti fish) 200g
  • Boiled noodle 150g
  • Carrot Julian cutting 2 tbsp
  • Mushroom cube cutting 2 tbsp
  • Capsicum Julian cutting 2 tbsp
  • Green onion 2 tbsp
  • Salt as per taste
  • Corn flour 2 tbsp
  • White pepper powder 1 tbsp
  • Egg without yolk 1pc
  • Black olives 2 tbsp
  • Fish stock 1 ltr
  • Cooking oil as required
  • Lemon juice 1 tbp
  • Parsley Chopped 2 tbsp

Method for Fish Vegetable & Noodle Soup Recipe

In a pot, add fish, salt, corn flour and marinate it. In a pan, add cooking oil and deep fry until light brown. In another pot, add fish stock, fried fish, boiled noodles, carrots, capsicum, mushroom, salt, green onion, black olive, white pepper powder, lemon juice, egg without yolk, parsley and cook for 15-20 minutes on low flame. Your tasty Fish Vegetable and noodle soup is ready to serve.

اجزاء

  • فش بون لیس کیوب کٹنگ(بیکٹی فش) 200گرام
  • نوڈلز اُبلے ہوئے 150گرام
  • گاجر جولین کٹنگ دو کھانے کے چمچ
  • مشروم کیوب کٹنگ دو کھانے کے چمچ
  • شملہ مرچ جولین کٹنگ دو کھانے کے چمچ
  • ہرا پیاز دو کھانے کے چمچ
  • نمک حسب ذائقہ
  • کارن فلور دو کھانے کے چمچ
  • سفید مرچ پسی ہوئی ایک کھانے کا چمچ
  • انڈا بغیر زردی کے ایک عدد
  • کالا زیتون دو کھانے کے چمچ
  • فش سٹوک (مچھلی کی یخنی ) ایک لیٹر
  • کھانے کا تیل حسبِ ضرورت
  • لیموں کا رس ایک کھانے کا چمچ
  • پارسلے چوپ کیا ہوا دو کھانے کے چمچ

ترکیب

ایک برتن میں فش بون لیس لیں۔ اس میں نمک اور کارن فلور ڈال کر ملا لیں ۔اب ایک پین میں آئل ڈال لیں اور اس میں تیار شدہ فش ڈال کر لائیٹ براؤ ن ہونے تک ڈ یپ فرائی کر لیں ۔اب ایک برتن میں فش سٹوک ( فش کی یخنی )لیں اور اس میں فرائی کی ہوئی فش ، اُبلے ہوئے نوڈلز،گاجز،شملہ مرچ ،مشروم ،نمک،ہرا پیاز ،کالا زیتون ،سفید مرچ پاؤڈر ،لیموں کارس ،انڈا بغیر زردی کے اورپارسلے ڈال کر پندرہ سے بیس منٹ تک ہلکی آنچ پر پکائیں ۔آپکی مزیدا ر فش ویجیٹیبل اینڈ نوڈلز سوپ تیا ر ہے ۔

  
  

Fish Vegetable and Noodle Soup Recipe

  1. یعنی کہ یہ سب پوش اور ویسٹرن ایڈوانسڈ لوگوں کے لئے بنایا گیا ہے کیونکہ ساری ترکیب اور اجزا کے نام اصلی اردو میں بھی مل سکتے ہیں رومن اردو کو بہت سے لوگ نہیں سمجھتے، لہذا اگر ایڈمن کو برا نہ لگے تو مصالحہ جات کے نام اور طریقہ جتنا ہو سکے اردو میں لکھا جائے تو مناسب ہوگا

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *