Recipes

More

Egg Manchurian Recipe

Egg Manchurian Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Want to eat something fancy but in low budget? Then this Egg Manchurian is just the recipe for you. Crispy egg chunks in Manchurian sauce and served with fried rice is a perfect meal combo. Try out this Egg Manchurian Recipe today and do share your feedback with.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add eggs, salt and black pepper powder and mix well.

2 .
Now grease a white transparent dish with oil and pour the mixture in it. Cover with foil paper and steam for at least 15 mins and then take it off.

3 .
Now on a board place the prepared egg dish. Cut the edges finely and place the egg on the board and cut it into fine cubes and keep it aside.

4 .
In a bowl add flour, corn flour, red chili powder, salt, water and garlic powder and mix well.

5 .
Now coat the cube shaped eggs in this mixture.

6 .
Then deep fry them until they are light golden in color.

7 .
On a pan, heat up the oil and add chopped garlic. Sauté it for a minute. Then add ketchup and mix well for 1 to 2 minutes. Now add soy sauce, chili sauce, red chili flakes, salt, water and mix well. Now add water and cook for almost 2 to 3 minutes.

8 .
Now add the prepared eggs, onion and capsicum and mix well. Add slurry and cook for about 1 to 2 minutes while mixing constantly. Cook until you reach the desired consistency.

9 .
Your Egg Manchurian is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایگ مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، نمک اور کالی مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

2 .
ا ب ایک وائٹ ڈِش کو آئل سے گریس کریں اور اس میں مکسچر ڈال دیں۔پھر اس کو فوائل پیپر سے ڈھک کر پندرہ منٹ سٹیم کر لیں۔

3 .
پھر بورڈپر ایگ ڈِش رکھیں اور اس کے کنارے کاٹ کر بورڈ پر انڈہ رکھیں اور ٹکڑوں میں کاٹ لیں۔

4 .
کوٹنگ مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ،کارن فلار، لال مرچ پاؤڈر، نمک، پانی اور لہسن ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

5 .
اب کیوب شکل کے انڈوں کو مکسچر میں کوٹ کر لیں۔

6 .
پھر ان کو لائٹ گولڈن ہونے تک فرائی کر لیں۔

7 .
سوس بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ پکا لیں۔اب اس میں کیچپ ڈال کر ایک سے دو منٹ مزید مکس کر یں۔پھر اس میں سویا سوس، چِلی سوس، کٹی لال مرچیں، نمک اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں پانی ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

8 .
پھر اس میں تیار کئے ہوئے انڈے، پیاز اور شملا مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں سلری ڈال کر مکس کرتے ہوئے ایک سے دو منٹ پکائیں۔

9 .
مزیدار ایگ منچورین تیارہے۔

Recipe Tips