Fried Dhaka Chicken Recipe in Urdu & English

Dhaka chicken is a Bengali dish in which nicely diced chicken chunks are coated in a batter of spices and sesame seeds. Despite having a Bengali origin, it is widely popular all over the Indian subcontinent and is well-accepted by foodies of all ages. The special characteristic of Dhaka fried chicken what differentiates it from other fried ...
Read More

Fried Dhaka Chicken Recipe in Urdu & English

Dhaka chicken is a Bengali dish in which nicely diced chicken chunks are coated in a batter of spices and sesame seeds. Despite having a Bengali origin, it is widely popular all over the Indian subcontinent and is well-accepted by foodies of all ages. The special characteristic of Dhaka fried chicken what differentiates it from other fried chicken recipes is its unique aroma and distinctive flavor as it is covered in sesame seeds. Follow Sooperchef.pk to learn the art of preparing this delectable dish and download the complete Dhaka chicken recipe and preparation method in Urdu.
Less Content
Ingredients
- Chicken (boneless) 500g
- Salt as per taste
- Garlic Paste 1 tbsp
- Lemon Juice 1 tbsp
- Corn Flour 3 tbsp
- Maida 3 tbsp
- Egg 1
- Red Chili Powder 1 tbsp
- Turmeric 1 tsp
- Red Chili Crushed 1 tsp
- Hot Spices Powder 1 tsp
- White Sesame 2-1/2 tbsp
- Cooking Oil as needed
Cooking Method
1- In a bowl, add chicken, salt, garlic paste, lemon juice, corn flour, maida, egg, red chili powder, turmeric, red chili crushed, hot spice powder, white sesame and mix it well.
2- Now, keep this mixture in the refrigerator for 30 minutes.
3- Now, deep fry it until golden brown in the cooking oil.
Your tasty Dhaka Chicken now ready to serve.
Cooking time: one hour
Serve: 3 persons

اجزاء
چکن بونلیس پانچ سو گرام
نمک حسبِ ذائقہ
لہسن پیسٹ ایک کھانے کا چمچ
لیموں کا رس ایک کھانے کا چمچ
کارن فلور تین کھانے کے چمچ
میدہ تین کھانے کے چمچ
انڈا ایک عدد
لال مرچ پاؤڈر ایک کھا نے کا چمچ
ہلدی ایک چائے کا چمچ
لال مرچ کُٹی ہوئی ایک چائے کا چمچ
گرم مصالحہ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
سفید تِل ڈھائی کھانے کے چمچ
کھانے کاتیل حسبِ ضرورت
ترکیب
۔ایک برتن میں چکن لیں اور اس میں نمک،لہسن پیسٹ ، لیموں کا ر س ، کارن فلور ،میدہ،انڈا ،لال مرچ پاؤڈر ،ہلدی،لال مرچ کُٹی ہوئی ،گرم مصا لحہ پاؤڈر اور سفید تِل ڈا ل کر اچھی طرح ملا ئیں اور تیس منٹ کے لیے فریج میں رکھ دیں ۔
۔اب ایک پین میں کھانے کا تیل لیں اس میں تیار کیا ہوا چکن ڈال کر گولڈن براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کرلیں ۔

آپکا مزیدار ڈھاکہ چکن تیار ہے ۔
پکانے کا وقت : ایک گھنٹہ
افراد : تین

  
  

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *