Recipes

More

Deliciously Creamy Mango Kulfa Recipe by SooperChef

Deliciously Creamy Mango Kulfa Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    10
  • SERVING
    7

A Must-Try Creamy Mango Kulfa Recipe for Mango Lovers! This is a rich blend of fresh mangoes with velvety texture and sweet treat. Perfect for hot summer days or any dessert craving, this refreshing mango delight is sure to win your heart. Experience the magic of mango kulfa in every blissful bite and do share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Custard Khoya Mixture
Ingredients for Mango Kulfa

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat milk and add condensed milk, cardamom powder and cook until it starts boiling.

2 .
Add custard slurry and mix it well. Cook for 4-5 minutes. Add khoya in it and cook it until khoya melts. Khoya Milk Mixture is ready. Let it cool at room temperature.

3 .
In a blender add mango chunks and blend them well to make a puree.

4 .
In a separate bowl add whipping cream and beat it until fluffy and stiff peaks form. Add prepared custard khoya mixture, mango puree, pistachio, almonds, and kewra essence and mix it well.

5 .
Now in a mould sprinkle chopped almonds and pistachios.Pour the prepared kulfa mixture and cover it with cling film. Freeze it overnight.

6 .
Now remove it from the mould, cut the slices, drizzle mango puree over it and serve. Your Mango Kulfa is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کسٹرڈ کھویا مکسچربنانے کے لئے ایک برتن میں دودھ گرم کرکے اس میں کنڈینس ملک اورالائچی پاؤڈر ڈال کرابلنے تک پکائیں۔

2 .
اب اس میں کسٹرڈ سلری ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اورچار سے پانچ منٹ تک پکائیں پھر اس میں کھویا ڈال کر اس وقت تک پکائیں جب تک کھویااچھی طرح پک نہ جائے۔ کھویا ملک کا مکسچر تیار ہے اسے کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔

3 .
مینگو قلفہ بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں آم کے ٹکڑے ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر کے پیوری بنا لیں۔

4 .
اب ایک الگ باؤل میں وہپنگ کریم ڈال کر اسے اس وقت تک بیٹ کریں جب تک اچھی طرح وہپڈنہ ہو جائے۔ تیار کیا کسٹرڈ کھویا مکسچر، مینگو پیوری، پستہ، بادام اور کیوڑا ایسنس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
پھر ایک سانچے میں کٹے ہوئے بادام اور پستے چھڑک کر تیار کیا ہواقلفہ مکسچر ڈال کر کلنگ فلم سے ڈھانپکر رات بھرفریزکرلیں۔

6 .
اب اسے سانچے سے نکالیں اور سلائسیں میں کاٹ کرمینگو پیوری ڈال کر سرو کریں۔مینگو قلفہ تیار ہے۔

Recipe Tips