Recipes

More

Dahi Wale Baingan Recipe by SooperChef

Dahi Wale Baingan Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    4

Master the Art of Making Dahi Wale Baingan - A Delectable Vegetarian Dish! Follow our step-by-step guide to create this flavorful delight in your own kitchen. The combination of yogurt and eggplant creates a heavenly taste that will leave you wanting more. Watch now and elevate your culinary skills with this easy recipe!

 Ingredients

Ingredients for Preparation of Dahi Walay Baingan
Ingredients for Preparation of Masala
Ingredients for Preparation of Yogurt Mixture

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan add oil, add slices of baingan, and shallow fry both sides for 1-2 minutes.

2 .
In a pan add oil then add onions and saute for a minute. add chopped garlic, and saute it for a minute.

3 .
Then add tomato puree and red chili powder, cumin powder, coriander powder, turmeric, red chili flakes, and salt and cook for 1-2 minutes. Add a cup of water in it and cook until the oil separates.

4 .
In a pan add oil and cumin seeds, curry leaves, and red chilies (whole) and cook until they sizzle. Now add yogurt to it.

5 .
In a bowl add prepared masala, fried baingan, prepared yogurt mixture, again fried baingan, prepared masala, and prepared yogurt. Dahi Walay Baingan is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
دہی والے بینگن بنانے کے لئے بیگن کو سلائیس میں کاٹ کر دونوں طرف سے ایک دومنٹ تک شیلو فرائی کرلیں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کاتیل اور پیاز ڈال کر ایک منٹ تک بھون لیں پھر لہسن ڈال کرمزید ایک منٹ کے لیے بھونیں پھر اس میں ٹماٹرکی پیوری اور لال مرچ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، ہلدی، لال مرچ اور نمک ڈال کرایک سے دومنٹ تک پکائیں پھراس میں پانی ڈال کر تیل الگ ہونے تک پکائیں۔

3 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل،زیرہ، کڑھی پتے اورصابت لال مرچیں ڈال کرپوری طرح پکنے تک پکا کر اس میں دہی ملا دیں۔

4 .
پھر ایک باؤل میں تیار مصالحہ ڈال کر تلی ہوئی بینگن، تیار دہی کا مکسچر، دوبارہ تلی ہوئی بینگن،اورتیار مصالحہ، اور تیارکیا ہوا دہی شامل ڈال دیں۔

5 .
دہی والے بینگن تیار ہے۔اب اسے ہرا دھنیا،کُٹی لال مرچ، اور زیرہ کے ساتھ گارنش کریں اور ابلے ہوئے چاولوں کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips