Recipes

More

Daal Mash Chicken Recipe by SooperChef

Daal Mash Chicken Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    4

Experience the enchantment of Daal Mash Chicken Magic – a must-try recipe for food lovers! 

 Ingredients

Ingredients for Boiled Daal
Ingredients for Daal Mash Chicken

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water and add turmeric powder and daal mash and boil until 80% done. Remove the scum while boiling. Reserve the daal water for later use. Set aside.

2 .
In a pot heat oil and add onion paste. Cook for a minute. Add ginger garlic paste and cook for 1-2 mins.Add chicken and cook until chicken changes color.

3 .
Add tomatoes, coriander powder, red chili powder, black pepper crushed, turmeric powder, cumin powder, salt and cook for 3-4 mins.

4 .
Add water and cover and cook for 10-15 mins.

5 .
Now add boiled daal and reserved water. Cover and cook for 5-10 mins.

6 .
Now dish it out and garnish it with green coriander and green chilies. Your Dal Mash Chicken is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ابلی ہوئی دال بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں ہلدی پاؤڈراوردال ماش ڈال کراسی فیصد تک ابالیں اور ساتھ ساتھ اوپر سے سکم ہٹاتے جائیں اور دال کا پانی بعدکے استعمال کے لیے محفوظ کر لیں۔

2 .
دال ماش چکن بنانے کےلئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز کا پیسٹ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں پھر ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر مذید ایک سے دو منٹ تک پکائیں پھرچکن ڈال کر اور چکن کا رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔

3 .
اب ٹماٹر، دھنیا پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، کالی، ہلدی پاؤڈر، زیرہ پاؤڈراورنمک ڈال کر تین سے چارمنٹ تک پکائیں۔

4 .
پھراس میں پانی ڈال کر ڈھک دیں اور دس سے پندرہ منٹ تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں ابلی ہوئی دال اور محفوظ پانی ڈال کر ڈھک کر پانچ سے دس منٹ تک پکائیں۔

6 .
دال ماش چکن تیار ہے۔ اسے ہرے دھنیا اور ہری مرچوں سے گارنش کریں

Recipe Tips