Recipes

More

Daal Kofta Curry Recipe by SooperChef

Daal Kofta Curry Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Homemade goodness: Learn how to make Daal Kofta Curry from scratch. An easy and delicious recipe for Daal Kofta Curry that you'll love! Try it out and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Daal Kofta Mixture
Ingredients for Daal Kofta Curry

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a chopper add soaked split chickpeas and blend them well.

2 .
Transfer them to a bowl and add onion, green coriander, green chilies, red chili powder, coriander powder, salt, cumin powder and mix it well.

3 .
Make small round kofta shapes from this mixture.

4 .
Now in a pan heat oil and shallow fry the prepared kofta until golden brown from each side. Set aside.

5 .
In a pan heat oil and add onion, tomatoes, green chilies, ginger, and garlic and cook for 2-3 mins or until soft.

6 .
Transfer this mixture into a jar and blend it well with a hand blender until smooth puree has formed. Set aside.

7 .
In a pot heat oil and add prepared onion tomato puree. Cook for a minute.

8 .
Add red chili powder, cumin powder, coriander powder, salt and cook for 2-3 mins. Now add yogurt and cook until oil separates.

9 .
Add fried kofta, and hot water and cover and cook until gravy is thick and kofta are fully done.

10 .
Dish it out and garnish it with green coriander. Your Daal Kofta Curry is ready. Prep time: 20-25 mins


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
دال کوفتہ مکسچربنانے کے لئے ایک چوپر میں بھگوئے ہوئے چنے ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کریں۔

2 .
اب انہیں ایک باول میں ڈال کر اس میں پیاز، ہرا دھنیا، ہری مرچ، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، نمک، زیرہ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
پھراس آمیزے سے چھوٹے گول کوفتے بنالیں۔

4 .
اب ایک پین میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں کوفتوں کو گولڈن براؤن ہونے تک شیلو فرائی کرلیں۔

5 .
پیاز ٹماٹر پیوریبنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز، ٹماٹر، ہری مرچ، ادرک اور لہسن ڈال کر دو سے تینمنٹ یا نرم ہونے تک پکائیں۔

6 .
اب اس مکسچر بلینڈر میں ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کرلیں.

7 .
دال کوفتہ کری بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کریں اور اس میں پیازاورٹماٹرکی تیار پیوری ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

8 .
پھر اس میں لال مرچ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، نمک ڈال کردو سے تینمنٹ تک پکائیں پھراس میں دہی ڈال کرکھانے کا تیل الگ ہونے تک پکائیں۔

9 .
اب اس میں تلے ہوئے کوفتے اور گرم پانی ڈال کر ڈھانپیں اور گریوی گاڑھی ہو نے اور کوفتے پوری طرح پکنے تک پکائیں۔

10 .
دال کوفتا کرے تیار ہے۔ہرے دھنیے سے گارنش کریں۔

Recipe Tips