Recipes

More

Daal Kofta Curry Recipe

Daal Kofta Curry Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    4

Daal Kofta Curry will give your taste buds an appealing taste. Daal Kofta Curry made with K&N's Kofta is perfect recipe for your dawat and dinner. Try out this Daal Kofta Curry and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Lentil Paste:
Ingredients for Daal Kofta Curry:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water and bring it to boil. Add red lentil, split chickpeas lentil, skinless black lentil and boil over medium low flame until fully done. Let the lentils cool down.

2 .
Now transfer the mixture into blender and add salt, turmeric powder, cumin seeds, fennel seeds, coriander powder blend into smooth paste. Set aside.

3 .
Heat oil in a pot and add cumin seeds, bay leaf, star anise and cook for a minute. Add onion paste and cook for 4-5 minutes.

4 .
Now add tomato puree, red chili powder and cook until oil separates. Add prepared lentil paste, water, salt, green chilies and cook until desired consistency has reached.

5 .
Prepare K&N’s Kofta as per instructions on the pack.

6 .
Now add in the daal gravy. Add garam masala and cook for another 2 minutes.

7 .
Your daal kofta curry is ready. Drizzle some cream, garnish with green coriander and serve with rice or roti.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
دالوں کی پیسٹ بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں دال چنا، دال مونگ اور دال ماش ڈال کر ہلکی آنچ پر ابلنے دیں اور پھر دالوں کو ٹھنڈا کر لیں۔

2 .
اب اس مکسچر کو بلینڈ ر میں ڈال کر اس میں نمک، ہلدی پاؤڈر، ذیرہ، سونف اور دھنیا پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔

3 .
دال کوفتہ کڑھی بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ذیرہ، تیز پات اور بادیان ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔ا ب اس میں پیاز پیسٹ ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔

4 .
اب اس میں ٹماٹر پیورے اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر آئل علیحدہ ہونے تک پکائیں۔ پھر اس میں دالوں کی پیسٹ، پانی، نمک اور سبز مرچیں ڈال کر اچھی طرح پکا لیں۔

5 .
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق کوفتے تیار کر لیں۔

6 .
اب ان کو دال گریوی میں ڈال دیں اور پھر اس میں گرم مصالحہ ڈال کر مزید دو منٹ پکائیں۔

7 .
مزیدار دال کو فتہ کڑھی تیار ہے،اس پر کریم ڈال کر سبز دھنیے سے گارنش کرکے سرو کریں۔

Recipe Tips