Recipes

More

Daal Chawal Recipe by SooperChef

Daal Chawal Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    5

Savor the essence of tradition with our Daal Chawal recipe. Your taste buds will thank you! Dive into the comfort of my homemade Daal Chawal and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Daal Preparation
Ingredients for Tadka Preparation:
Ingredients for Rice Preparation

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat oil and add onion. Cook for a minute.Add garlic, green chilies, tomatoes, red chili powder, coriander powder, cumin powder, turmeric powder, salt and cook for a few seconds.

2 .
Add red lentil and yellow lentil and mix it well.

3 .
Add water and cook for 2-3 mins. Now cover and cook for 15-20 mins or until fully done.

4 .
In a pan heat oil and add garlic, mustard seeds, green chilies, cumin seeds, whole red chilies, bay leaves and cook for 1-2 mins.

5 .
Pour this tadka over prepared daal. Add garam masala powder on daal and mix it well. Set aside.

6 .
In a pot heat water and add salt. Mix it well.Add rice and cook until rice are fully done

7 .
Your Daal Chawal are ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
دال بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کرایک منٹ تک پکائیں پھر اس میں لہسن، ہری مرچ، ٹماٹر، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈراورنمک ڈال کر چند سیکنڈ تک پکائیں۔

2 .
اب اس میں سرخ اور پیلی دال ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
پھر اس میں پانی ڈال کر دو سے تینمنٹ تک پکائیں اب اسے پندرہ سے بیس منٹ تک ڈھانپ کر پوری طرح پکنے تک پکائیں۔

4 .
تڑکہ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن، میتھی دانہ، ہری مرچ، زیرہ، پوری سرخ مرچ، اور کڑی پتہ ڈال کر ایک سے دو منٹ تک پکائیں۔

5 .
اب اس تڑکے کو تیار دال پر ڈال دیں اور دال پر گرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں

6 .
چاوبنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھر چاول ڈال کر پوری طرح پکنے تک پکائیں۔

7 .
دال چاول تیار ہے۔

Recipe Tips