Recipes

More

Crispy Chicken Veggie Buns Recipe

Crispy Chicken Veggie Buns Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Try this Crispy Chicken Veggie Buns at home and give us feedback!

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl, add flour, salt and oil. Add water as per your requirement and knead until soft is formed. Rest for 15-20 minutes.

2 .
In a pan, heat oil and add ginger garlic paste. Sauté for a minute and then add chopped carrot, boiled peas, capsicum, white pepper powder, red chili powder, red chili flakes, salt, chili sauce, soy sauce and cook for 2 minutes.

3 .
Now add boiled shredded chicken and cook for about 3 minutes. Add green onion in the end and cook for another 1 minute. Your mixture is ready.

4 .
Now place the dough on the mat and cut it into 8 equal parts. Now take one part and flatten it with your hands. Brush the edges with water and add the filling in the middle.

5 .
Cover the sides making the bun shape and brush the top with oil and sprinkle sesame seeds, black seeds.

6 .
Fry them on low medium flame from each side until they are light golden in color.

7 .
Your Crispy Chicken Veggie Buns are ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، نمک،کھانے کا تیل اور پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور پندرہ سے بیس منٹ رکھ دیں۔

2 .
چکن ویجی مکسچر بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ پکا لیں۔اب اس میں گاجریں، ابلے ہوئے مٹر، شملا مرچ، سفید مرچ پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، نمک، چِلی سوس اور سویا سوس ڈال کر دو منٹ پکائیں۔

3 .
اب اس میں ابلا ہوا چکن ڈال کر تین منٹ پکائیں۔ پھر اس میں سبز پیاز ڈال کر مزید ایک منٹ پکائیں، چکن ویجی مکسچر تیار ہے۔

4 .
اسمبلنگ کے لئے ڈو کو آٹھ برابر حصوں میں کاٹ لیں اور ایک حصے کو اپنے ہاتھوں سے بیل لیں۔اب اس کے کناروں پر پانی لگائیں اور اس کے درمیان فلنگ بھر دیں۔

5 .
پھر اس کو بن کی شکل میں بند کرلیں اور اس پر برش سے آئل لگاکراس پر تِل اور کلونجی چھڑک دیں۔

6 .
اب ان کو ہلکی آنچ پر ہر سائیڈ سے لائٹ گولڈبراؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

7 .
مزیدار کرسپی چکن ویجی بنز تیار ہیں۔

Recipe Tips