Recipes

More

Creamy Chicken Malai Tikka Gravy Recipe by SooperChef

Creamy Chicken Malai Tikka Gravy Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Learn How to Cook Chicken Malai Tikka Gravy Like a Pro. This mouthwatering Chicken Malai Tikka Curryis one easy homemade recipe. Try this Creamy Chicken Malai Tikka at home and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Malai Tikka

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take the chicken leg & thigh pieces. Place deep cuts on them with knife.

2 .
Transfer them to a bowl and add Nestlé MilkPak Yogurt, ginger garlic paste, black pepper crushed, salt, white pepper powder, lemon juice, green chili paste, and Nestlé MilkPak Dairy Cream and mix it well.

3 .
In a pan heat oil and add the marinated chicken pieces. Cook each side until chicken is 70% done. Set aside.

4 .
In a pot heat Nestlé MilkPak Salted Dairy Butter, oil and add onion paste. Cook for 1-2 mins.

5 .
Add green chili paste, ginger garlic paste and cook for another 1-2 mins.

6 .
Add Nestlé MilkPak Yogurt, add black pepper crushed, salt, white pepper powder, water and cook for 3-4 mins.

7 .
Add prepared chicken and cook for 1-2 mins. Now cover and cook until fully done.

8 .
Add Nestlé MilkPak Dairy Cream and mix it well. Turn off the flame. Place a heated coal piece in aluminum cup on the gravy. Drizzle oil on the coal piece and cover the pot with lid. Smoke for 1-2 mins.

9 .
Your Chicken Malai Tikka with Silky Smooth Gravy is ready. Garnish it with green chilies, green coriander and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن ملائی تکہ بنانے کے لئے چکن کوچاقو کی مددسے گہرے کٹ لگائیں۔

2 .
اب انہیں ایک باؤل میں ڈال کر اس میں نیسلے ملک پیک دہی، ادرک لہسن کا پیسٹ، کالی مرچ پسی ہوئی، نمک، سفید مرچ پاؤڈر، لیموں کا رس، ہری مرچ کا پیسٹ، نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
پھرایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں تیارچکن اسے ہر طرف سے ستر فیصد تک پکا لیں۔

4 .
ملائیتکہ گریوی بنانے کے لئےایک برتن میں نیسلے ملک پیک سالٹدڈیری بٹراورکھانے کاتیل ڈال کر گرم کریں پھر اس میں پیاز کا پیسٹ ڈال کر ایک سے دومنٹ تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں ہری مرچ کا پیسٹ اورادرک لہسن کا پیسٹڈال کرمزیدایک دو منٹ تک پکائیں۔

6 .
پھر اس میں نیسلے ملک پیک دہی،کالی مرچ، نمک، سفید مرچ پاؤڈر، پانی ڈال کر تین سے چار منٹ تک پکائیں۔

7 .
اب تیارچکن ڈال کر ایک سے دومنٹ تک پکائیں۔ اب اسے ڈھانپ کر پوری طرح پکنے تک پکائیں۔

8 .
پھراس میں نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھر چولہہ بند کر کیگریوی پر ایلومینیم کپ میں گرم کوئلے کا ٹکڑا رکھیں پھراس پرکھانے کا تیل ڈال کر ڈھانپ دیں اور ایک سے دومنٹ کے لئے دھواں دیں.

9 .
چکن ملائی تکہ ودسلکی سمود گریوی تیار ہے۔ اسے ہری مرچ، ہرا دھنیا سے گارنش کرکے سرو کریں۔

Recipe Tips