Recipes

More

Cinnamon Rolls Recipe by SooperChef

Cinnamon Rolls Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    5

Deliciously irresistible Homemade Cinnamon Rolls are a taste of heaven in every bite. Indulge in the sweetness of these Cinnamon Rolls made with Candi Biscuits and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Yeast Mixture
Ingredients for Dough
Ingredients for Frosting
Ingredients for Cinnamon Rolls

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add warm milk, yeast, brown sugar and mix it well. cover it with cling film and let it rest for 5-7 mins. set aside.

2 .
In a bowl add flour, melted butter, vanilla essence, cinnamon powder, brown sugar and yeast mixture. Now knead a smooth dough. Cover it with cling film and let it rest until the dough doubles in size.

3 .
In a grinder add Candi Biscuits and chop them well.

4 .
In a bowl add 2 cups of crushed Candi Biscuits, melted butter, vanilla essence, brown sugar, cinnamon powder and mix it well. Set aside.

5 .
In a bowl add cream cheese, icing sugar, warm milk and mix it well. set aside.

6 .
Take the prepared dough and flatten it with a rolling pin into rectangular shape. Spread the prepared filling on it. Now roll this dough sheet from one end to another.

7 .
As the log is formed, cut this log into 7 parts with the help of a thread. Place these rolls on a greased baking tray lined with butter paper.

8 .
Bake in a preheated oven at 180 C for 10-12 mins.

9 .
Your cinnamon rolls are ready. Pour caramel syrup and prepared frosting on the buns. Sprinkle crushed Candi Biscuits on top.

 

 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
خمیرکا میکسچربنانے کے لیے ایک باؤل میں گرم دودھ، خمیراوربراؤن شوگر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور اسے کلنگ فلم سے ڈھانپ کرپانچ سے ساتھ منٹ کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، پگھلا ہوا مکھن، ونیلا ایسنس، دار چینی پاؤڈر، براؤن شوگر اور خمیر کا مکسچر ڈال کر ایک نرم ڈو گوندھ لیں اور اسے کلنگ فلم سے ڈھانپکر سائز میں دوگناہونے دیں۔

3 .
فیلنگ بنانے کے لئے گرائنڈر میں کینڈی بسکٹ ڈال کر اچھی طرح گرائنڈکر لیں۔

4 .
اب ایک باؤل میں دوکپ پیسے ہوئے کینڈی بسکٹ، پگھلا ہوا مکھن، ونیلا ایسنس، براؤن شوگراوردار چینی پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
فراسٹنگ بنانے کے لئے ایک پیالے میں کریم چیز، آئسنگ شوگر، اور گرم دودھ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

6 .
سینامن رولز بنانے کے لئے تیارڈوکو رولنگ پن سے مستطیل شکل میں چپٹا کر لیں اور اس پر تیارکی ہوئی فلنگ پھیلائیں۔ اب اس ڈو کو ایک سرے سے دوسرے سرے تک رول کریں۔

7 .
پھرجیسے ہی لاگ بن جائے اس لاگ کو دھاگے کی مدد سے ساتھ حصوں میں کاٹ کر رولز کو چکنائی والی بیکنگ ٹرے پر بٹر پیپر کے ساتھ لائن میں رکھیں۔

8 .
اب پہلے سے گرم اوون میں دس سے پندرہ منٹ تک ایک سو اسی ڈگری پر بیک کرلیں۔

9 .
سینامن رولز تیار ہیں۔ کیریمل اور تیار فروسٹنگ ڈال کر پیسے ہوئے کینڈی بسکٹ چھڑک دیں۔

Recipe Tips