There's no cuter breakfast around than this mini Cinnamon Roll cereal Recipe. Each bowl is brimming with sweet and crunchy cinnamon goodness. Try this cute and perfect recipe in breakfast and share your experence with us. ...
Read More
There's no cuter breakfast around than this mini Cinnamon Roll cereal Recipe. Each bowl is brimming with sweet and crunchy cinnamon goodness. Try this cute and perfect recipe in breakfast and share your experence with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 2 cups Flour
  • 1/2 tsp Yeast
  • 2 tbsp Sugar
  • 1/4 cup Butter
  • 1/4 cup Warm Milk
  • 1 Egg
  • Water as required
  • Cinnamon & Sugar Mixture:
  • 1 tbsp Cinnamon
  • 3/4 cup Sugar
  • 2 tbsp Brown sugar
  • Directions:
  • -In a bowl add, flour, sugar, yeast(optional), butter, warm milk and make a soft dough with the help of water. Leave the dough in a warm place for 1-2 hours.
  • -In another bowl add sugar, cinnamon and brown sugar mix all together well and keep it aside.
  • -Now make small ball out of dough. Roll the dough and then apply very little amount of butter on it. Then spread cinnamon and sugar mixture on it. Cut it with knife.
  • -In baking try place the butter paper and the place mini cinnamon rolls. Then bate these at 180°C for 8-10 minutes or until golden brown.
  • -You can store mini cinnamon rolls for 1-2 weeks in a zip lock bag or air-tight jar.
  • -Add cinnamon roll cereal in a bowl and serve with milk.

Preparation Time:

2:30 minutes

Cooking Time:

15-20 minutes

Serve:

2 persons

کریسینٹ ڈو اجزاء:
خمیر آدھا چائے کاچمچ
گرم پانی 1چوتھائی کپ
مکھن 1چوتھائی کپ
گرم دودھ 1چوتھائی کپ
انڈہ 1عدد
نمک 1چوتھائی چائے کا چمچ
چینی 2کھانے کے چمچ
میدہ 2کپ
چینی دار چینی اجزاء:
چینی 3چو تھائی کپ
براؤن شوگر 2کھانے کے چمچ
دار چینی پاؤڈر 1کھانے کا چمچ

ترکیب:
ایک برتن میں ڈوکے تمام اجزاء ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر تھوڑا تھوڑا پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ کر 1-2گھنٹے کے لئے گرم جگہ پر رکھیں جب تک ڈو پھول کر دو گنا ہوجائے۔
چینی اور دار چینی کا مکسچر:
تمام اجزاء کو اچھی طرح مکس کر کے ایک طرف رکھ لیں۔
پھر ڈو کو گوندھ کر پیڑا بنا لیں اور 8برابر حصوں میں تقسیم کر لیں۔
اب ایک حصہ لے کر اس کا پیڑا بنا ئیں اور 4حصوں میں تقسیم کر لیں ۔
ہر حصے کو گول بیل کر اس پر ہلکا سا مکھن لگائیں چینی اور دار چینی کا مکسچر پھیلا کر لمبائی میں رول کر کے چھوٹے چھوٹے حصے کا ٹ لیں۔
پھر بیکنگ ٹرے میں رکھ کر پہلے سے گرم اوون میں 180'cپر 08-10منٹ یا گولڈن براؤن ہونے تک بیک کریں۔
اب ایک پیالے میں نکال کر دودھ ڈالیں اور سرو کر دیں۔

تیاری کا وقت :

2گھنٹے 30منٹ

پکانے کا وقت :

15-20 منٹ

افراد :

افراد 2

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *