Perfect for kids, this Churos are great in taste and look wonderful. GIve this tempting recipe a try. ...
Read More
Perfect for kids, this Churos are great in taste and look wonderful. GIve this tempting recipe a try.
Less Content
  • Ingrediets
  • 3/4 cup Butter
  • 2 Tbsp brown Sugar
  • 2 Tbsp Sugar
  • 3/4 cup water
  • 3/4 cup milk
  • 1 pinch salt
  • 1 1/2 cup flour
  • 4 eggs
  • Oil as needed
  • Garnish
  • 1 Tbsp Cinnamon
  • Sugar 1/2 cup
  • Topping
  • 1/2 cup Melted Chocolate
  • Pistashew Vanilla ice cream
  • Method:
  • 1- In a pan add Butter, brown sugar, sugar, water, milk, salt, and mix them well.
  • 2- Add flour and stir until it becomes very thick. Take out in a bowl and let it cool.
  • 3- Now add 4 eggs one by one and mix it well every time properly.
  • 4- Pour this thick mixture in piping bag.
  • 5- Take a cupcake mold and greece the back side of this mold with oil.
  • 6- Make the cup shape with this mixture and freeze it for for 2-3 hours.
  • 7- Take a baking tray, put a butter paper and greece it with oil and make 3 inches long churros With the same mixture and freeze it for 2-3 hours.
  • 8- Mix cinnamon with sugar and set aside.
  • 9- Now fry cup shape churros till golden brown and put it sugar and cinnamon and coat it properly. Put one scoop of vanilla ice cream in cup shape churros and top with melted chocolate and serve immediately
  • 10- now bake the 3 inches long churros (bake at 170c for 8-10 mins). Dip in melted chocolate and top with pistashew

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

20 minutes

Serve:

2 persons

اجزاء:

مکھن 3-4کپ

براؤن شوگر 2کھانے کے چمچ

چینی 2کھانے کے چمچ

پانی 3-4کپ

دودھ 3-4کپ

نمک 1چٹکی

میدہ 1.5(ڈیڑھ) کپ

انڈے 4عدد

کھانے کا تیل حسبِ ضرورت

گارنش کے لئے

دار چینی کا پاؤڈر 1کھانے کا چمچ

چینی آدھا کپ

ٹوپنگ کے لئے :

میلٹڈ چوکلیٹ آدھا کپ

پستا ونیلا آئسکریم

ترکیب ایک پین میں مکھن، براؤن شوگر، چینی، پانی، دودھ اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں ۔ اب میدہ ڈالیں اور ہلاتے جائیں جب تک گاڑھا نہ ہوجائے ، ایک برتن میں نکال لیں اور ٹھنڈا ہونے دیں۔ اب ایک ایک کر کے 4انڈے ڈالیں اور ہر انڈے کو اچھی طرح مکس کریں۔ اب یہ گاڑھا مکسچر پائپنگ بیگ میں بھر لیں۔ پھر ایک کپ کیک کا مولڈلیں اور اس کی پچھلی سائیڈ آئل سے گریس کر لیں ۔ اب اس مولڈ پر پائپنگ بیگ سے کپ کی شکل کے چوروز بنا لیں، اور 2سے 3گھنٹے کے لئے فریزر میں رکھیں۔ اب ایک بیکنگ ٹرے میں 3انچ لمبے چوروز بنا لیں ، اور 2سے3گھنٹے کے لئے فریزر میں رکھیں۔ پھر ایک پلیٹ میں چینی اور دار چینی کا پاؤڈر مکس کر کے رکھ لیں ۔ اب کپ کی شکل کے چوروز مولڈ سے نکال کے گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں اور چینی، دار چینی والی پلیٹ میں ڈال کر اچھی طرح کوٹ کرلیں۔ اب اس میں ایک سکوپ ونیلا آئسکریم ڈالیں اور میلٹڈ چوکلیٹ کی ٹوپنگ کر کے فوری سرو کریں ۔ اب 3انچ لمبے چوروز کو 170cپر 8سے10منٹ بیک کر لیں اور میلٹڈ چوکلیٹ میں ڈِپ کر کے پستے کی ٹوپنگ کریں۔

تیاری کا وقت :

20منٹ

پکانے کا وقت :

15منٹ

افراد :

افراد 2

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *