Recipes

More

Chole Bhature Recipe by SooperChef

Chole Bhature Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    6

Chole Bhature is the essence of our traditional food and perfect breakfast. Make it even more special with Coca-Cola and turn up the rhythm of your desi meal.
Visit SooperChef.pk/Coca-Cola and catch the weekend meal recipes.

 Ingredients

Ingredients for Bhature:
Ingredients for Chole:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, semolina, sugar, baking soda, salt and mix well. Now add oil, yogurt, water and knead a smooth dough. Let it rest for 15-20 minutes.

2 .
Now divide the dough into 4 equal parts. Roll them down into flat circle shape while greasing with some oil.

3 .
Deep fry them until light golden brown in color and puffs and set aside.

4 .
In a pot heat oil and add onion and cook until translucent. Now add ginger garlic paste and cook for a minute. Add black peppercorns, cinnamon stick, bay leaf, cloves and cook for a minute.

5 .
Add tomato puree, red chili powder, turmeric powder, salt, garam masala powder, cumin powder, coriander powder and mix well.

6 .
Add boiled chickpeas and cook for 3-4 minutes. Now add boiled potatoes and mix well.

7 .
Add water and cook until starts to boil. Add kasuri methi and mix well. Cover and cook for 10-12 minutes on low flame.

8 .
Now add yogurt and cover and cook for 5-6 minutes or until oil separates.

9 .
Your chole are ready. serve them with bhature and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بھٹورے بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، سوجی، چینی، بیکنگ سوڈا اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں کھانے کا تیل، دہی اور پانی ڈال کر ڈو گوندھ لیں اور پندر ہ سے بیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب ڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ لیں اور پیڑے بنا کر گول شکل میں بیل لیں۔

3 .
پھر ان کو لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
چھولے بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔پھر اس میں ثابت کالی مرچیں، دار چینی، تیز پات اور لونگ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

5 .
اب اس میں ٹماٹو پیورے، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر،نمک، گرم مصالحہ پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر اور دھنیا پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

6 .
پھر اس میں ابلے ہوئے چنے ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں اور اس میں ابلے ہوئے آلو ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

7 .
اب اس میں پانی ڈال کر ابلنے دیں اور اس میں قصوری میتھی ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے بارہ منٹ پکائیں۔

8 .
پھر اس میں دہی ڈال کر دوبارہ پانچ سے چھ منٹ پکائیں۔

9 .
مزیدار چھولے بھٹورے ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips