Recipes

More

Chocolate Three Milk Cake Recipe

Chocolate Three Milk Cake Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Bringing you one of the most demanded and loved Three Milk Cake. Make your gatherings and occasions even more festive with this moist and chocolaty cake. Try out this Chocolate Three Milk Cake at home and let us know how it turned out. 

 Ingredients

Ingredients for Sponge:
Ingredients for Chocolate Ganache:
Ingredients for Milk Syrup:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add eggs and sugar and beat well until foamy.

2 .
Now add vanilla essence, baking powder and blend it well. Now add the flour gradually and fold with spatula. Add oil and fold it well.

3 .
Transfer the batter in a greased cake pan and bake in a preheated pan at 180 C for 20-25 mins.

4 .
Your sponge is ready. Take out of the oven and let it cool at room temperature.

5 .
In a pan add chocolate and cream. Cook over low flame until chocolate melts. Set aside.

6 .
In a bowl add whipping cream and whip until fluffy and stiff peaks form. Now add Chocolate frosting and fold it with the help of spatula. Set aside.

7 .
In a jar add jug add milk, condensed milk, evaporated and cream. Mix it well. your Milk Syrup is ready.

8 .
Turn the sponge upside down and prick it with fork all over.

9 .
Pour the prepared milk syrup over it and refrigerate for 15 mins.

10 .
Now add a layer of chocolate frosting over it and Chocolate Ganache. Your 3 milk cake is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
سپونج بنانے کے لئے ایک باؤ ل بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے اور چینی ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔

2 .
اب اس میں ونیلا ایسنس اور بیکنگ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کریں۔پھر آہستہ آہستہ میدہ ڈالیں اور سپاچولا سے فولڈ کر لیں۔اب اس میں آئل ڈال کر دوبارہ فولڈ کریں۔

3 .
بیٹر کو گریس کئے ہوئے کیک پین میں ڈال کر پہلے سے گرم اوون میں ایک سو اسی کے درجہ حرارت پر بیس سے پچیس منٹ بیک کر لیں۔

4 .
سپونچ تیار ہے۔ اوون سے نکا ل کر ٹھنڈا ہونے دیں۔

5 .
چاکلیٹ گیناش بنانے کے لئےایک پین میں چاکلیٹ اور کریم ڈال کر چاکلیٹ پگھلنے تک پکائیں۔

6 .
اب ایک باؤل میں وہپنگ کریم ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔پھر اس میں چاکلیٹ فروسٹنگ ڈال کر سپاچولا کی مدد سے فولڈ کر لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

7 .
ملک سیرپ بنانے کے لئے ایک جگ میں دودھ، کنڈینسڈ ملک، ایوا پوریٹڈ ملک اور چاکلیٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں۔ملک سیرپ تیار ہے۔

8 .
تھری ملک کیک بنانے کے لئے سپونچ کو الٹا کریں اور کانٹے سے نشان لگائیں۔

9 .
اب اس پر تیار ملک سیرپ ڈالیں اور پندرہ منٹ فریج میں رکھ دیں۔

10 .
اب اس پر تیار ملک سیرپ ڈالیں اور پندرہ منٹ فریج میں رکھ دیں۔

Recipe Tips