Recipes

More

Chocolate Bread Samosa Recipe

Chocolate Bread Samosa Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Craving something sweet & unique? Try this delicious Meetha Samosa recipe with a delightful Chocolate Bread twist!   Perfect for Pakistani dessert cravings or anytime you want a fun treat.  Learn how to make these easy Samosas at home with simple ingredients.   

 Ingredients

Ingredients for Egg Mixture
Ingredients for Chocolate Bread Samosa
Ingredients for Coating Mixture

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add eggs, milk, sugar, vanilla essence and mix it well. Set aside.

2 .
Take a bread slice and remove its edges. Now flatten it with a rolling pin.

3 .
Cut it into 2 triangular pieces. Take 1 piece and brush water on its edges. Make samosa shape by joining the edges together.

4 .
Fill in the milk chocolate and seal the water brushed edges properly to make samosa.

5 .
Now dip it in egg mixture and coat in bread crumbs.

6 .
Deep fry until crispy and golden in color. Your Chocolate Bread Samosa is ready.

7 .
In a bowl add caster sugar and cinnamon powder. Mix it well.

8 .
Coat the preared chocolate samosa in this mixture and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
انڈے کا آمیزہ بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، دودھ، چینی، ونیلا ایسنس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
چاکلیٹ بریڈ سموسہ بنانے کےلئے بریڈ کے سلائس کے کناروں کو ہٹا دکر رولنگ پن سے چپٹا کریں۔

3 .
اب اسے دوتکونی ٹکڑوں میں کاٹ لیں اورا یکٹکڑے کے کناروں پر پانی برش کرکے اس کے کناروں کو جوڑ کر سموسے کی شکل بنائیں۔

4 .
پھراسے ملک چاکلیٹ سے بھریں اور سموسے بنانے کے لیے کناروں پر پانی لگا کراسیچھی طرح سے بند کر دیں۔

5 .
اب اسے انڈے کے مکسچر میں ڈبو کر بریڈ کرمبس میں کوٹ کریں۔

6 .
پھراسے کرسپی اور سنہری ہونے تک ڈیپ فرائی کریں۔ چاکلیٹ بریڈ سموسہ تیار ہے۔

7 .
کوٹنگ مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں کیسٹر شوگر اور دار چینی کا پاؤڈر ڈال کراسے اچھی طرح مکس کریں۔

8 .
تیارچاکلیٹ سموسے کو اس مکسچر میں کوٹ کریں۔

Recipe Tips