Recipes

More

Chinese Paratha Recipe

Chinese Paratha Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

We bring you an innovative and unique Chinese Paratha for your breakfast and lunch box. This flavorsome paratha is perfect combination of delicious chicken with vegetable fillings. Make your mornings delightful by making this Chinese Paratha and do not forget to share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl, add flour, oil, water and salt. Mix them well and knead until your dough is done. Set aside.

2 .
In a bowl, add eggs, salt and white pepper powder. Whisk them well and your egg mixture is ready.

3 .
Heat oil in a pan and add chicken mince. Cook it until its color changes to white. Now add salt, black pepper powder, red chili flakes and cook for about 8-10 minutes or until fully cooked. Keep it aside.

4 .
Heat oil in a pan and add chopped garlic. Sauté for about 1 minute. Now add carrot, capsicum, cabbage, onion, chili sauce, soy sauce, oyster sauce, black pepper powder, red chili flakes, salt and cook for about 2-3 minutes. Set aside.

5 .
Take the dough and cut it into 4 equal parts. Now make ball shape pera and roll it down with rolling pin and make the square shape.

6 .
Now brush it with the egg mixture and add cooked chicken filling, Chinese filling and fold it like pockets into square shape.

7 .
Heat oil on a pan and place the prepared paratha. Cook low medium flame on each side until golden brown in color or fully cooked.

8 .
Your Chinese Paratha is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، کھانے کا تیل، پانی اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے ڈو گوندھ لیں۔

2 .
ایگ مکسچر بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، نمک اور سفید مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔ایگ مکسچر تیار ہے۔

3 .
چکن فلنگ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن قیمہ ڈال کر رنگ تبدیل ہونے تک پکا لیں۔اب اس میں نمک، کالی مرچ پاؤڈر اور کٹی لال مرچیں ڈال کر آٹھ سے دس منٹ پکا ئیں۔

4 .
چائینیز فلنگ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ایک منٹ بھون لیں۔ اب اس میں گاجریں، شملا مرچ، بند گوبھی، پیاز، چِلی سوس، سویا سوس، اوسٹر سوس، کالی مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں اور نمک ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

5 .
ڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ لیں اور پیڑے بنا کر بیل لیں۔

6 .
اب اس پر برش سے ایگ مکسچر لگائیں اور تیار کی ہوئی چکن فلنگ اس پر رکھ کر پاکٹ شکل میں فولڈ کر لیں۔

7 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس پر تیار کیا ہوا پراٹھا ڈالیں اور ہلکی آنچ پر ہر سائیڈ سے گولڈن براؤن ہونے تک پکا لیں۔

8 .
مزیدار چائینیز چیز پراٹھا تیار ہے۔

Recipe Tips