Recipes

More

Chili Chicken With Egg Fried Rice Recipe

Chili Chicken With Egg Fried Rice Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    6

Enjoy your weekend with a delicious mix of Chili Chicken and Egg Fried Rice. The perfect blend of spices served with Coca-Cola will make your family meal extra special.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl boneless chicken strips, ginger garlic paste, salt, black pepper powder, red chili flakes, hot sauce, soy sauce, egg, corn flour, all-purpose flour, vinegar and mix well. Marinate for 25-30 minutes.

2 .
Heat oil in a pan, fry marinated chicken until light golden brown. Set aside.

3 .
In a bowl add egg, salt, black pepper powder, food color and whisk until well combined.

4 .
Heat oil in a pan, add the egg mixture, cook eggs until scrambled and fully cooked. Set aside.

5 .
Now, in a wok heat oil and sauté chopped garlic for a minute. Add capsicum and green chilies and sauté for 2-3 minutes. Add fried chicken and give it a good mix.

6 .
Now add soy sauce, hot sauce, salt, black pepper, red chili flakes, sugar, lemon juice and cook for 2-3 minutes over high flame.

7 .
Add chicken stock and bring it to boil. When it starts to boil, add slurry while stirring in continuously and cook until the desired consistency of the gravy has reached. Lastly add lemon juice and cook for a minute. Garnish with more green chilies and take off the flame.

8 .
In a pot, heat oil and sauté garlic for a minute. Add chopped carrot, capsicum, cabbage and sauté for 2-3 minutes. Add salt, black pepper powder, vinegar, soy sauce, hot sauce and cook for another 2 minutes over high flame.

9 .
Add boiled rice, scrambled eggs and chopped green onion. Mix until veggies are well incorporated with rice for 2 minutes.

10 .
Take off flame and serve with Chili Chicken Gravy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن بنانے کے لئے ایک باؤل چکن، ادرک لہسن پیسٹ، نمک، کالی مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، ہاٹ سوس، سویا سوس، انڈہ، کارن فلار، میدہ اور سرکہ ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے پچیس سے تیس منٹ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے میرینیٹ کیا ہوا چکن ڈالیں اور لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

3 .
اسکرمبلڈ ایگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈہ، کالی مرچ پاؤڈر اور کھانے کا رنگ ڈال کر مکس کر لیں۔

4 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گر م کرکے اس میں ایگ مکسچر ڈالیں اور انڈوں کو اچھی طرح اسکرمبلڈ ہونے تک پکائیں۔

5 .
چِلی چکن گریوی بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ پکا لیں۔اب اس میں شملا مرچ اور سبز مرچیں ڈال کر مزید دو سے تین منٹ پکائیں۔اب اس میں فرائی کیا ہوا چکن ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔

6 .
پھر اس میں سویا سوس، ہاٹ سوس، نمک، کالی مرچ، کٹی لال مرچیں، چینی اور لیموں کا رس ڈال کر مزید دو سے تین منٹ پکائیں۔

7 .
اب اس میں چکن یخنی ڈال کر ابلنے دیں جب ا بلنا شروع ہوجائے تو اس میں مکس کرتے ہوئے سلری ڈالیں اور اچھی طرح پکائیں۔پھر اس میں لیموں کا رس ڈال کرایک منٹ تیز آنچ پر پکائیں۔اب اس پر سبز مرچوں سے گارنش کریں اور چولہا بند کر دیں۔

8 .
ایگ فرائیڈ رائس بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے لہسن ایک منٹ بھون لیں۔اب اس میں گاجریں، شملا مرچ اور بند گوبھی ڈال کر دو سے تین منٹ پکا لیں۔پھر اس میں نمک، کالی مرچ پاؤڈر، سرکہ، سویا سوس اور ہاٹ سوس ڈال کر تیز آنچ پر مزید دو منٹ پکائیں۔

9 .
اب اس میں ابلے ہوئے چاول، اسکرمبلڈ ایگ اور سبز پیاز ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں۔

10 .
مزیدار چِلی چکن وِد ایگ فرائیڈ رائس ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips