Recipes

More

Chili Cheese Paratha Recipe

Chili Cheese Paratha Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    5
  • SERVING
    4

Research Content

Simple yet tasty Chilli Cheese Paratha Recipe to try out in the huslte of tiring week. Chilli Cheese Paratha Recipe to try out in the breakfast is everything for a day to spend. Give try and share your experience with us.

Cheese Paratha: Simple yet tasty Chilli Cheese Paratha Recipe to try out in the huslte of tiring week. Chilli Cheese Paratha Recipe to try out in the breakfast is everything for a day to spend. Give try and share your experience with us.

 Ingredients

Ingredients:
Ingredients for stuffing:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add all-purpose flour, wheat flour, salt, oil and mix it well. Gradually add water and knead into smooth dough. Rest it for 10 minutes.

2 .
In another bowl, mix mozzarella, capsicum, chilies, onion, salt, black pepper, mayonnaise, garlic, fresh coriander, chili flakes and mix until well combined.

3 .
Cut the dough into four halves. Roll out each half into thin discs.

4 .
Spread the cheese chili mixture evenly on one disc leaving about one inch edge.

5 .
Brush water on the edges, cover with other rolled disc. Bind the edges by pressing with your fingers. Roll again lightly to remove bubbles on both sides.

6 .
Heat oil in a flat pan, cook from both sides until light golden brown.

7 .
Your cheese chili parathas are ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں میدہ، گندم کا آٹا، نمک اور کھانے کا تیل ڈال اچھی طرح مکس کر یں۔اب تھوڑا تھوڑا کر کے پانی ڈالیں اور نر م ڈو گوندھ کر دس منٹ کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
پھر ایک دوسرے باؤل میں موزریلا چیز، شملا مرچ، سبز مرچیں، پیاز، نمک، کالی مرچ، مایونیز، لہسن، تازہ دھنیا اور کٹی لا ل مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں۔

3 .
اب ڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ کر باریک روٹیاں بنا لیں۔

4 .
پھر ایک روٹی لیں اور ایک انچ کنارہ چھوڑ کر اس پر چیز چِلی مکسچر پھیلا ئیں۔

5 .
اب اس کے کناروں پر برش سے انڈہ لگاکر دوسری روٹی رکھ کر ڈھک دیں اور کناروں کو انگلیوں سے دبا دیں۔پھر دوبارہ دونوں سائیڈوں سے ہلکا سا بیل لیں۔

6 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے پراٹھے کو دونوں سائیڈوں سے لائٹ براؤن ہونے تک پکائیں۔

7 .
مزیدار چیز چِلی پراٹھا تیار ہے۔

Recipe Tips