Chicken Zinger Burger Recipe

  • VIEWS
    1304

Research Content

Crispy crunchy zinger burger is every burger lover’s first choice. Make restaurant style crispy zinger burger with perfection by following this simple recipe. Try this zinger burger recipe and share your feedback with us.

Zinger Burger Recipe
Ingredients for chicken marination:
Chicken boneless (thigh) 4 pieces
Salt to taste
Red chilli flakes 1 tbsp
Lemon juice 1 tbsp
Ginger garlic paste 1 tsp
Sugar 1/2 tsp
Cumin powder 1/2 tsp
Coriander powder 1 tsp
Yogurt 1/2 cup
Ice burg as required
Ingredients for spicy pickle mayo:
Mayonnaise 1 cup
Hot sauce 1 tbsp
Paprika powder 1 tsp
Salt one pinch
Pickled cucumber (chopped) 1 & 1/2 tbsp
Olives (chopped) 1 & 1/2 tsp
Jalapeno (chopped) 1 & 1/2 tsp
Ingredients for honey mustard sauce:
Mayonnaise 1 cup
Mustard paste 1 tbsp
Honey 1 tbsp
Black pepper 1 tsp
Salt to taste
Ingredients for flour mix:
Flour 500g
Corn flour 3 tbsp
Salt to taste
White pepper 1/2 tsp
Ginger powder 1/2 tsp
Garlic powder 1/2 tsp
Direction for flour mix:
In a bowl add flour, corn flour, salt, white pepper, ginger powder and garlic powder.
Mix all these dry ingredients well and your flour mix is ready. Set aside.
Directions for chicken marination:
Take a bowl add chicken fillets, salt, red chili flakes, lemon juice, ginger garlic paste, sugar, cumin powder and coriander powder.
Mix all these ingredients well and marinate for 30 minutes at least.
In a bowl add water and mix yogurt in it well.
Take one chicken fillet, coat in flour mix then dip in yogurt water and again coat in flour mix to make a good crumby flaky texture.
Repeat the same process for all chicken fillets.
Heat oil in a pan and deep fry chicken fillets on medium flame until it becomes light brown.
Directions for spicy pickle mayo sauce:
In a bowl add mayonnaise, hot sauce , paprika powder, salt, pickles cucumber, olives and jalapeno.
Mix all these ingredients well and your spicy pickle mayo is ready.
Directions for honey mustard sauce:
In a bowl add Mayonnaise, mustard paste, honey, black pepper and salt.
Mix all these ingredients well and your honey mustard sauce is ready.
Assembling:
Take burger, spread spicy pickle mayo sauce on it and top it with ice burg.
Place zinger chicken piece, ice burg and drizzle honey mustard sauce on top.
Cover it and crispy tasty zinger burger is ready to serve.
Preparation time: 10 minutes
Cooking time: 15 minutes
Serving: 4 persons

زنگر برگر ریسپی
چکن میرینیشن بنانے کے اجزاء:
چکن بون لیس تھائی پیس 4عدد
نمک حسبِ ذائقہ
کٹی لال مرچیں 1کھانے کا چمچ
لیموں کا رس 1کھانے کا چمچ
ادر ک لہسن پیسٹ 1چائے کا چمچ
چینی آدھا چائے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1چائے کا چمچ
دہی آدھا کپ
بند گوبھی حسبِ ضرورت
سپائسی مایونیز بنانے کے اجزاء:
مایونیز 1کپ
ہاٹ سوس 1کھانے کا چمچ
پیپریکا پاؤڈر 1چائے کا چمچ
نمک ایک چٹکی
اچاری کھیرا 1اور آدھا کھانے کا چمچ
کالا زیتون 1اور آدھا چائے کا چمچ
جیلپینو 1اورآدھا چائے کا چمچ
ہنی مسٹڑڈ سوس بنانے کے اجزاء:
مایونیز 1کپ
مسٹرڈ پیسٹ 1کھانے کا چمچ
شہد 1کھانے کا چمچ
کالی مرچ 1چائے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
میدے کا مکسچر:
میدہ 500گرام
کارن فلار 3کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
سفید مرچ آدھا چائے کا چمچ
ادرک پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
لہسن پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
میدے کا مکسچر بنانے کی ترکیب:
ایک باؤل میں میدہ، کارن فلار، نمک، سفید مرچ، ادر ک پاؤڈر اور لہسن پاؤڈر ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں، مکسچر کا تیارہے۔
چکن میرینیشن بنانے کی ترکیب:
ایک باؤ میں چکن فلٹس، کٹی لال مرچیں، لیموں کا رس، ادرک لہسن پیسٹ، چینی، ذیرہ پاؤڈراور دھنیا پاؤڈر ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرکے تیس منٹ میرنیٹ کر کے رکھ دیں۔
اب ایک باؤل میں پانی ڈال کر اس میں دہی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر ایک چکن فلٹ لیں اس کو میدے کے مکسچر میں کوٹ کر یں۔
اب دہی پانی میں ڈِپ کریں اوردوبارہ میدے کے مکسچر میں اچھی طرح کوٹ کریں۔
پھر اسی عمل سے سارے چکن فلٹس بنا لیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے چکن فلٹس کو درمیانی ہلکی آنچ پر لائٹ گولڈن براؤن ہونے فرائی کر لیں۔
سپائسی مایو نیز بنانے کی ترکیب:
ایک باؤل میں مایونیز، ہاٹ سوس، پیپریکا پاؤڈر، نمک، اچاری کھیرا، کالا زیتون اور جیلپینو ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں، سوس تیار ہے۔
ہنی مسٹرڈ سوس بنانے کی ترکیب:
ایک باؤل میں مایونیز، مسٹرڈ پیسٹ، شہد، کالی مرچ اور نمک ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں، ہنی مسٹرڈ سوس تیار ہے۔
اسمبلنگ:
ایک برگر لیں اور اس پر مایو سوس پھیلا کر اس پر بند گوبھی رکھیں۔
اب اس پر زنگر چکن پیس اور بند گوبھی رکھیں اور پھر ہنی مسٹرڈٖ سوس ڈال دیں۔
مزیدار چکن زنگر برگر ریسپی تیار ہے۔
تیاری کا وقت: 10منٹ
پکانے کا وقت: 15منٹ
افراد: 4عدد

LEAVE A REVIEW