Recipes

More

Chicken Tikka Pizza Recipe by SooperChef

Chicken Tikka Pizza Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Chicken Tikka Pizza is a cheesy and meaty treat to your tastebuds that you need to try right away. This super easy and delicious homemade pizza is made with National Chicken Tikka Recipe Mix. Try out this Chicken Tikka Pizza at home and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Dough Preparation
Ingredients for Chicken Marination
Ingredients for Chicken Tikka Preparation
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, sugar, salt, yeast and luke warm water. Knead it well and make smooth dough. Rest until it rises or gets double in size.

2 .
In a bowl add chicken, yogurt, lemon juice, ginger garlic paste and National Chicken Tikka Recipe Mix. Mix it well and marinate it for 15-20 mins.

3 .
Now in a preheated pan add oil and marinated chicken and cook it until it’s fully done.

4 .
Now place a heated charcoal in a foil cup in middle of cooked chicken tikka, add oil on it and cover it with a lid and smoke for 1-2 mins.

5 .
Now roll the dough with the rolling pin a shape of a pizza and put it on the pizza try and make its edges with fingers.

6 .
Now spread pizza sauce and top it with prepared chicken, mozzarella cheese, capsicum, onions, black olives, and sprinkle oregano and red chili flakes. Brush the edges with egg wash

7 .
Now bake it in a preheated oven for 10-15 mins on 180 degree.

8 .
Tikka Pizza is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک پیالے میں میدہ، چینی، نمک، خمیر اور گرم پانی ڈال کر اسے اچھی طرح گوندھ کر نرم ڈو بنا لیں اور اسے سائز میں دوگنا ہونے تک سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
چکن میرینیشن بنانے کے لئے ایک پیالے میں چکن، دہی، لیموں کا رس، ادرک لہسن کا پیسٹ اور نیشنل چکن تکہ ریسیپی مکس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اوربیس سے پچیس منٹ تک میرینیٹ کریں۔

3 .
چکن تکہ بنانے کے لئے پہلے سے گرم پین میں کھانے کا تیل اور میرینیٹ کیا ہواچکن ڈال کرپوری طرح پک جانے تک پکائیں۔

4 .
اب پکے ہوئے چکن تکہ کے بیچ میں ایک فائل کپ میں گرم کیا ہوا کوئلہ رکھ کے اس پہ کھانے کا تیل ڈال کر اسے ڈھکن سے ڈھانپ کر ایک سے دومنٹ تک دھوئیں۔

5 .
تکہ پیزا بنانے کے لئے ڈو کو رولنگ پن سے پیزا کی شکل میں رول کریں اور اسے پیزا پر ڈال کر انگلیوں سے اس کے کنارے بنالیں۔

6 .
اب اس پرپیزا سوس پھیلائیں اور اس کے اوپر تیارکیا ہواچکن تکہ، موزریلا چیز، شملہ مرچ، پیاز، کالے زیتون، اوریگانو اور کُٹی لال مرچیں ڈالیں۔ کناروں کو انڈے سے برش کریں۔

7 .
پھر اسے پہلے سے گرم اوون میں ایک سو اسی ڈگری پر دس سے پندرہ منٹ تک بیک کریں۔

8 .
چکن تکہ پیزا تیار ہے۔

Recipe Tips