Recipes

More

Chicken Star Samosa Recipe

Chicken Star Samosa Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    4

Crispy and crunchy Chicken Star Samosa is worth a try this Ramzan. This samosa recipe is super easy and fancy to accompany you at your tea-time and iftar. Try out this Chicken Star Samosa Recipe and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl, add flour, salt, carom seeds, oil and water. Knead the dough until its smooth and soft dough. Rest for 15-20 mins.

2 .
In a blender, add yogurt, salt, green chilies, mint, coriander and black pepper powder. Blend well and your green chutney is ready.

3 .
In a pan heat oil, then add boiled and shredded chicken. Now add black pepper powder, salt, soy sauce, chili sauce, crushed chilies, capsicum, black olives and cook for 2-3 minutes. Add green onion and cook for 1-2 minutes, your filling is ready. Now, let it cool.

4 .
Now take the dough, cut it into equal parts. Make a small round shape and sprinkle flour on the matt. Now place the round dough on it and tap it with your hands and roll down with rolling pin into flat circle shape.

5 .
Brush the edges with water, place the chicken filling in the middle. Now make the triangular shape.

6 .
Then deep fry until golden brown in color.

7 .
Serve hot with green chutney.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، نمک، اجوائن، کھانے کا تیل اور پانی ڈال کر نرم ٖڈو گوندھ لیں اور پندرہ سے بیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
سبز چٹنی بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں دہی، نمک، سبز مرچیں، پودینہ، دھنیا اور کالی مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔سبز چٹنی تیار ہے۔

3 .
چکن فلنگ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ابلا بون لیس چکن، کالی مرچ پاؤڈر، نمک، سویا سوس، چِلی سوس، کٹی مرچیں، شملا مرچ اور کالا زیتون ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔اب اس میں سبز پیاز ڈال کر مزید ایک منٹ پکائیں۔ چکن فلنگ تیار ہے۔

4 .
اسمبلنگ کے لئے ڈو کو برابر حصوں میں کاٹ کر پیڑے بنا لیں اور پھر بیلنے سے اچھی طرح گول شکل میں بیل لیں۔

5 .
اب اس کے کناروں پر برش سے پانی لگائیں اور اس کے درمیان چکن فلنگ رکھ کر تکون کی شکل میں بند کر لیں۔

6 .
پھر ان کو گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

7 .
مزیدار چکن سٹار سموسے تیار ہیں۔

Recipe Tips