Recipes

More

Chicken Schezwan Noodles Recipe (Ramzan Special)

Chicken Schezwan Noodles Recipe (Ramzan Special)

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    35
  • SERVING
    4

Chicken Schezwan Noodles made with Guard Spaghetti is going to be your next favorite recipe. Induced with all the right spices and Schezwan sauce, this recipe is perfect to try this weekend. Try out this lip-smacking Chicken Schezwan Noodles Recipe and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Add star anise, whole cloves, cinnamon stick, fennel seeds, Schezwan peppercorns in a grinder and grind until fine powder is formed. Note: Store in an airtight jar for up to 6 months

2 .
In a blender add 12-15 red dried chilies, 1/2 cup of water and blend it will. In a pan heat sesame oil and add soy sauce, sugar, vinegar, garlic, red chili paste, black pepper crushed and let it simmer for 4-5 mins.

3 .
Now add chicken stock and cook for 7-8 minutes on low flame or until thickens. Lastly add 5-spice powder and mix well. Take off flame and set aside.

4 .
Prepare Guard Spaghetti as per instructions on the pack.

5 .
Heat oil in a frying pan and add chicken. Cook chicken until changes color. Keep the heat high, add black pepper powder and cook for 2-3 minutes. Add onion, carrot, cabbage, red bell pepper and saute for 1 minute.

6 .
Now add Schezwan sauce, soy sauce, salt and cook for 2 minutes. Add the boiled spaghetti and stir until well combined.

7 .
Sprinkle green onion on top and serve hot.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چائینیز فائیو سپائس پاؤڈر بنانے کے لئے ایک گرینڈ ر میں بادیان، ثابت لونگ، دار چینی، سونف اور ثابت کالی مرچیں ڈال کر اچھی گرینڈ کر لیں۔

2 .
شیزوان سوس بنانے کے ایک بلینڈ ر میں بارہ سے پندرہ خشک سرخ مرچیں اور آدھا کپ پانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔اب ایک پین میں تِلوں کا تیل گرم کرکے اس میں سویا سوس، چینی، سرکہ، لہسن، لال مرچ پیسٹ اور کٹی لال مرچیں ڈال کر چار سے پانچ منٹ بھون لیں۔

3 .
اب اس میں چکن یخنی ڈال کر سات سے آٹھ منٹ ہلکی آنچ پر پکنے دیں۔پھر اس میں فائیو سپائس پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں اور چولہا بند کر دیں۔

4 .
شیزوان نوڈلز بنانے کے لئے پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق تیار کر لیں۔

5 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن ڈال رنگ بدلنے تک پکائیں۔پھر اس میں کالی مرچ پاؤڈر ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔ اب اس میں پیاز، گاجریں، بند گوبھی اور سرخ شملا مرچ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔

6 .
اب اس میں شیزوان سوس، سویا سوس اور نمک ڈال کر دو منٹ پکائیں۔پھر اس میں ابلی ہوئی سپیگٹی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

7 .
مزیدار چکن شیزوان نوڈلز ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips