Recipes

More

Chicken Paratha Roll with Dynamite Sauce

Chicken Paratha Roll with Dynamite Sauce

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    2

Chicken paratha roll with dynamite sauce is the lunch recipe you were looking for. Learn to make crispy paratha, juicy chicken and spicy dynamite sauce all in one video. Give this yummy chicken paratha roll with dynamite sauce recipe a try and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add wheat flour, flour, salt, oil and mix. Gradually add water and knead dough well until smooth. Let it rest for 15 to 20 minutes.

2 .
For chicken marination take a bowl add chicken strips, yogurt, chili flakes, turmeric, red chili powder, ginger garlic paste, oil, salt, black pepper, hot sauce and mix it well. Marinate for 10 to 15 minutes.

3 .
For sauce take a bowl; mix mayo, sweet chili sauce, sriracha sauce, paprika, sesame oil and mix them all well. Your dynamite sauce is ready.

4 .
Cook marinated chicken by heating oil in a pan; add marinated chicken and cook for about 8 to 10 minutes on medium flame or until chicken dries out completely and tender. Set aside.

5 .
Divide the dough into 4 portions and roll out one part into a thin sheet.

6 .
Spread desi ghee evenly, roll it again and make a ball shape. Roll it out into a round paratha shape.

7 .
Heat a flat pan, place paratha on top, pour desi ghee and cook it from both side on medium flame until fully cooked and crispy.

8 .
For assembling your paratha roll; take prepared paratha top it with salad leaves, cooked chicken, onion, cucumbers and dynamite sauce. Roll it and its done.

9 .
Your tasty and spicy dynamite paratha roll is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں گند م کا آٹا، میدہ، نمک اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب تھوڑا تھوڑا کرکے پانی ڈالیں ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور پندرہ سے بیس منٹ کے لئے رکھ دیں۔

2 .
چکن میرینیشن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن کے ٹکڑے، دہی، کٹی لال مرچیں،ہلدی، لال مرچ پاؤڈر، ادرک لہسن پیسٹ، کھانے کا تیل، نمک، کالی مرچ اور ہاٹ سوس ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے پندرہ سے بیس منٹ میرینیٹ کے لئے رکھ دیں۔

3 .
سوس بنانے کے لئے ایک باؤل میں مایونیز، سویٹ چِلی سوس، سریراچاسوس، پیپریکا اور تِلوں کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں، ڈائنا مائٹ سوس تیار ہے۔

4 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے میرینیٹ کیے ہوئے چکن کو درمیانی آنچ پر آٹھ سے دس منٹ پکائیں۔

5 .
پھر ڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ کر بیل لیں۔

6 .
اب اس پر دیسی گھی پھیلا کر دوبارہ پیڑا بنائیں اور بیل لیں۔

7 .
پھر ایک فلیٹ پین گرم کرکے اس پر پراٹھا ڈالیں اور دیسی گھی ڈال کر دونوں سائیڈوں سے اچھی طرح پکائیں۔

8 .
اب تیار کئے ہوئے پراٹھے پر سلاد پتا، پکا ہوا چکن، پیاز، کھیرا اور ڈائنامائٹ سوس ڈال کر رول کر لیں۔

9 .
مزیدار پراٹھا رول تیار ہیں، ڈائنامائٹ سوس کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips